Το πλήρωμα του Καναντέρ, που πραγματοποίησε μια ιδιαίτερα δύσκολη αναγκαστική προσγείωση κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια, επισμηναγό Ταξιάρχη Παπαμάρκο και τον Σμηναγό Ιωάννη Σεντουξή, τίμησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε ειδική εκδήλωση στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη.

Αναμνηστικές πλακέτες για τη συμβολή τους στην επιχείρηση διάσωσης δόθηκαν, επίσης, στα πληρώματα των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων Erickson, τα οποία πραγματοποίησαν ρίψεις νερού στη φλεγόμενη περιοχή, όπου προσγειώθηκε το αεροσκάφος το πρωί της 26ης Ιουνίου 2016 και συνέβαλαν καθοριστικά στη διάσωση των πιλότων. Πρόκειται για τους, Don Mc Leod, Jeff Brenhaug, Marnix Pyle, Άλκη Παρασκευόπουλος, Mike Strasser, Jeff Shelton, Gary Wilson και Σωτήρη Πάσχο.

Τιμήθηκαν ακόμη οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Ιωάννης Καρακώστας και πυραγός Νέστορας Αποστολόπουλος, που έσπευσαν πρώτοι στην περιοχή και μετέφεραν το πλήρωμα του αεροσκάφους σε ασφαλές σημείο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, έδωσε συγχαρητήρια στο πλήρωμα του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215 και τόνισε ότι η προσφορά και η αυτοθυσία τους, αλλά και όλων όσων συμμετείχαν ήταν καθοριστική στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ο Νίκος Τόσκας έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ψυχραιμία, που επέδειξαν οι πιλότοι του αεροσκάφους και οι οποίοι με τους κατάλληλους χειρισμούς κατάφεραν να προσγειωθούν στη φλεγόμενη περιοχή, αλλά και στο προσωπικό που συμμετείχε στη συνδυασμένη επιχείρηση διάσωσης.