35 δισεκατομμύρια δολάρια κερδίζει η Airbus από τις παραγγελίες αεροσκαφών στο Farnborough Air Show 2016

Κατά τη διάρκεια του Farnborough Air Show, η Airbus κέρδισε 35 δισεκατομμύρια δολάρια από συμφωνίες που έκλεισε για 279 αεροσκάφη συνολικά. Οι συμφωνίες αυτές περιλαμβάνουν παραγγελίες για 197 αεροσκάφη αξίας 26,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και δεσμεύσεις για 82 αεροσκάφη αξίας 8,7 δισ δολαρίων.

Οι πωλήσεις και οι δεσμεύσεις που έλαβαν χώρα στο Farnborough για τα αεροσκάφη Α320 ήταν μεγάλες, με τις συμφωνίες να περιλαμβάνουν συνολικά 269 αεροσκάφη αξίας 31,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το σύνολο αυτό αποτελείται από 187 επιβεβαιωμένες παραγγελίες αξίας 22,6 δισ δολαρίων και δεσμεύσεις (π.χ.. MOUs) για 82 αεροσκάφη αξίας 8,7 δισ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη μερίδα του λέοντος από τις συμφωνίες πήρε το μεγαλύτερο μοντέλο A321neo – έχοντας παραγγελίες από τρεις αεροπορικές εταιρείες για 140 αεροσκάφη.

Παράλληλα, η Airbus έκλεισε παραγγελίες για 10 αεροσκάφη αξίας 3,4 δις δολ., οι οποίες περιλαμβάνουν δύο A330-300s και οκτώ A350-1000s.

Ο Chief Operating Officer της Airbus, John Leahy, δήλωσε: «Οι παραγγελίες μας αυτή την εβδομάδα στο Farnborough επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά τη μεγάλη δυναμική μας. Επιπλέον, η προτίμηση των αεροπορικών εταιρειών στο A321neo δείχνει ότι αυτό το αεροσκάφος είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής της «μεσαίας αγοράς».

Η Airbus είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αεροσκαφών στον κόσμο των επιβατικών αεροσκαφών, που κυμαίνονται σε χωρητικότητα από 100 έως πάνω από 600 θέσεις. Η Airbus έχει εγκαταστάσεις σχεδιασμού και κατασκευής στη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία, και θυγατρικές εταιρείες στις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ινδία, την Ιαπωνία και τη Μέση Ανατολή. Επιπλέον, παρέχει το υψηλότερο επίπεδο υποστήριξης πελατών και κατάρτισης μέσω ενός διευρυνόμενου διεθνούς δικτύου.