Εκατό φορές έχει επισκεφθεί τη Ρόδο για διακοπές, μία Νορβηγίδα που δηλώνει φανατική φίλη του νησιού. Προκειται για την Ingeborg Trollaasen Oeines η οποία, για την αγάπη που τόσα χρόνια δείχνει στο νησί, τιμήθηκε από τον δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο με ειδικό έπαινο που της απένειμε η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου σε ειδική τελετή στην αίθουσα εθιμοτυπίας του δημαρχιακού μεγάρου Ρόδου.

Την ίδια ημέρα τιμήθηκαν για την επαναλαμβανόμενη προτίμησή τους στη Ρόδο για τις διακοπές τους το ζεύγος Francoise και Manfred Theymann από τη Γερμανία, οι οποίοι φέτος βρέθηκαν στη Ρόδο για 22η φορά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο δημαρχείο της Ρόδου έκαναν ειδική μνεία στους Ροδίτες, τους οποίους χαρακτήρισαν ιδιαίτερα ευγενείς καθώς και στις ομορφιές του νησιού.

Στο πλαίσιο της ιδιας εκδήλωσης, τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στους Claudia και Rolf Rick από τη Γερμανία οι οποίοι φέτος βρίσκονται στη Ρόδο για εικοστή φορά. Το ζεύγος Rick δήλωσαν ότι θεωρούν τη Ρόδο δεύτερη πατρίδα τους και ότι πλέον στο νησί έχουν πολλούς φίλους.

Για την εδώ και 16 χρόνια προτίμησή τους στη Ρόδο τιμήθηκε επίσης η οικογένεια Wessels από τη Γερμανία. Το ζεύγος Joachim και Andrea Wessels με τα παιδιά τους Maike, Tina και Hannah Wessels. Σύσσωμη η οικογένεια Wessels δήλωσε ότι η Ρόδος είναι ο πιο όμορφος τόπος στον κόσμο, ενώ οι Ροδίτες οι πιο ωραίοι άνθρωποι του κόσμου.

Τέλος, τιμητική διάκριση δόθηκε και στο φίλο της Ρόδου κύριο Jarmo Eno από τη Φινλανδία, ο οποίος φέτος βρίσκεται στη Ρόδο για δέκατη πέμπτη φορά.