• Για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται η «ηγετική θέση» της Airbus στην αγορά και την άνοδο του κλάδου
  • Οι αερογραμμές αναβαθμίζουν τα αεροσκάφη τους σε A321neo – ο «αδιαμφισβήτητος» πρωταθλητής της μεσαίας κατηγορίας

Κατά τη διάρκεια του  Farnborough Air Show 2016, η Airbus πέτυχε $ 35 δισεκατομμύρια σε παραγγελίες, για συνολικά 279 αεροσκάφη, που ήταν κατηγορίας μονού διαδρόμου και ευρείας ατράκτου. Οι συμφωνίες περιλαμβάνουν παραγγελίες για 197 αεροσκάφη αξίας $ 26,3 δισεκατομμυρίων και δεσμεύσεις για 82 αεροσκάφη αξίας $8,7 δισεκατομμυρίων

Οι πωλήσεις και δεσμεύσεις στο Farnborough για το Α320 Family ήταν ισχυρές, με παραγγελίες συνολικά για 269 αεροσκάφη αξίας $31,3 δισεκατομμυρίων. Το σύνολο αυτό αποτελείται από 187 επιβεβαιωμένες παραγγελίες αξίας $22,6 δισεκατομμυρίων, και τις δεσμεύσεις για 82 αεροσκάφη αξίας 8,7 δισεκατομμυρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο A321neo μοντέλο είχε τη μεγαλύτερη επιτυχία στα αεροσκάφη μονών  διαδρόμων- ήταν η σταθερή επιλογή τριών αεροπορικών εταιριών που ανήλθε σε 140 αεροσκάφη, γεγονός που αντικατοπτρίζει την τάση για τις αεροπορικές εταιρείες να αναβαθμίζουν τους στόλους με μεγαλύτερα αεροσκάφη μονού διαδρόμου.

Στην κατηγορία ευρείας ατράκτου, η Airbus έλαβε παραγγελίες για 10 αεροσκάφη αξίας $ 3,4 δισεκατομμυρίων, περιλαμβάνοντας  δύο A330-300s και οκτώ A350-1000s. Εκτός από αυτές τις νέες παραγγελίες ευρείας ατράκτου, η εταιρία, είδε επίσης την παραγγελία από την DHL Express για A330-300 για το πρόγραμμα Passenger-To-Freighter, σε συνεργασία με EFW και ST Aerospace.

Ο John Leahy, Chief Operating Officer, Customers, δήλωσε: «Οι παραγγελίες μας  κατά την έκθεση στο Farnborough επιβεβαιώνει  την ανοδική μας πορεία που για άλλη μία φορά ξεπερνάμε τους ανταγωνιστές μας. Επιπλέον, το γεγονός ότι οι αεροπορικές εταιρείες αναβαθμίζουν το στόλο στο A321neo, αποδεικνύει ότι αυτό το μοντέλο είναι αδιαμφισβήτητα ο «πρωταθλητής» στα αεροσκάφη μεσαίας ατράκτου».

Η Airbus είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής σε επιβατικά αεροσκάφη που κυμαίνονται σε χωρητικότητα από 100 έως και πάνω από 600 θέσεις. Η Airbus έχει τις εγκαταστάσεις σχεδιασμού και κατασκευής στη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία, και θυγατρικές σε ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία και Μέση Ανατολή. Επιπλέον, παρέχει το υψηλότερο επίπεδο υποστήριξης πελατών και κατάρτισης μέσω ενός διευρυνόμενου διεθνούς δικτύου.