Η Air Berlin ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι ζημιές της υπερδιπλασιάστηκαν κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016, καθώς η ζήτηση για τους συνήθεις ταξιδιωτικούς περιορισμούς έχει υποχωρήσει εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γερμανία.

Ο γερμανικός μεταφορέας τόνισε ότι είχε μια καθαρή απώλεια ύψους 89,1 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο, έναντι ζημιάς 37,5 εκατ. το προηγούμενο έτος.

Οι πωλήσεις επίσης μειώθηκαν στο τρίμηνο, σε 970,6 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα ανά κάθισμα υποχώρησαν κατά 6%.

«Η ζήτηση, ιδιαίτερα για πτήσεις σε προορισμούς διακοπών, επηρεάστηκε αρνητικά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη και είχε μεγάλο και αρνητικό αντίκτυπο» στις επιδόσεις της εταιρίας, τόνισε σύμφωνα με το MarketWatch, ο διευθύνων σύμβουλος Stefan Pichler.

Περίπου το ένα τρίτο των πωλήσεων της δεύτερης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας της Γερμανίας συνδέεται με ταξίδια για αναψυχή. Η Air Berlin επεσήμανε ότι η όρεξη για δρομολόγια προς τη βόρεια Αφρική και την Τουρκία ήταν μεταξύ εκείνων που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πολιτική αναταραχή.

Όπως πρόσθεσε, αν και η ζήτηση για παραδοσιακούς προορισμούς στη δυτική Ευρώπη διατηρήθηκε σε ικανοποιητικό επίπεδο, η υπερπροσφορά πτήσεων οδήγησε σε πτώση τιμών.