Εκπρόσωποι των παρόχων κινητής τηλεφωνίας αναλύουν τα ανταγωνιστικά
πλεονεκτήματα των υπηρεσιών τους και σας προτείνουν έξυπνες λύσεις,
ώστε να περιορίσετε τα τηλεπικοινωνιακά σας κόστη, όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό.

Eίτε ανήκετε στους τυχερούς που ετοιμάζουν τις αποσκευές τους για διακοπές στο εξωτερικό είτε συγκαταλέγεστε στους… λιγότερο τυχερούς που ταξιδεύουν εκτός των συνόρων για επαγγελματικούς λόγους, η χρήση του smartphone σας, όσο βρίσκεστε εκτός Ελλάδας είναι αναπόφευκτη. Και μπορεί πριν από λίγα χρόνια, η χρήση του κινητού στο εξωτερικό να ήταν σχεδόν απαγορευτική, πλέον χάρη στα πακέτα και τις προσφορές των παρόχων κινητής τηλεφωνίας, δεν θα στερηθείτε τις τηλεπικοινωνιακές σας υπηρεσίες σε αρκετές χώρες. Ως εκ τούτου, δώσαμε το λόγο σε διευθυντικά στελέχη των Cosmote, Vodafone και Wind, προκειμένου να σας… ξεναγήσουν στις προτάσεις τους, απαντώντας στην ερώτηση:

“Ποια είναι τα σημαντικότερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των λύσεων roaming (voice & data) που παρέχει η εταιρεία σας;”

Θάνος Φαλάγγας
Διευθυντής μάρκετινγκ εταιρικών και επιχειρησιακών πελατών ομίλου ΟΤΕ

Thanos-Falagas

«Στην Cosmote προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες περιαγωγής, με προσιτές και ξεκάθαρες χρεώσεις, για να μπορούν οι πελάτες μας να απολαμβάνουν ελεύθερη επικοινωνία και μοναδική εμπειρία internet και στο εξωτερικό. Αναγνωρίζοντας τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών μας, ιδιαίτερα σ’ αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, τους προσφέρουμε μια πλήρη γκάμα υπηρεσιών περιαγωγής που καλύπτουν κάθε ανάγκη επικοινωνίας τους στο εξωτερικό.
Οι συνδρομητές συμβολαίου της Cosmote σε επιλεγμένα προγράμματα Cosmote Mobile και Cosmote Business Mobile απολαμβάνουν υπηρεσίες περιαγωγής, χωρίς επιπλέον χρεώσεις, για πάντα, εντός της Ευρωπαϊκής Eνωσης και επιπλέον σε Ισλανδία, Λίχνενσταϊν και Νορβηγία. Οι συνδρομητές των προγραμμάτων αυτών που έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία Cosmote Travel Pass και ταξιδεύουν στις παραπάνω χώρες, μπορούν να καταναλώσουν τα διαθέσιμα λεπτά ομιλίας, τα ΜΒ και SMS του προγράμματός τους, αλλά και να δεχθούν εισερχόμενες κλήσεις, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.
Επιπλέον, για όσους συνδρομητές ιδιώτες και επαγγελματίες, δεν έχουν επιλέξει ένα από τα παραπάνω προγράμματα, η Cosmote μειώνει την ημερήσια χρέωση της υπηρεσίας Cosmote Travel Pass για τις παραπάνω χώρες στα 2,99€/ημέρα από 4,99 €/ημέρα.
Για τους συνδρομητές που επιθυμούν εξτρά χρόνο ομιλίας, όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία Cosmote Travel & Talk, που προσφέρει ημερήσια ή εβδομαδιαία πακέτα χρόνου ομιλίας και SMS, με πολύ χαμηλές χρεώσεις.
Στο ολοκληρωμένο πορτφόλιο υπηρεσιών roaming της Cosmote, συγκαταλέγεται και η υπηρεσία Travel & Surf για όσους θέλουν να σερφάρουν ξέγνοιαστα στο internet από το κινητό τους σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, μόνο από 2€. Πολύ οικονομικά και με απόλυτο έλεγχο του κόστους, επιλέγοντας το πάσο πρόσβασης που ταιριάζει στις ανάγκες τους.
Στα πλεονεκτήματα της Cosmote συγκαταλέγεται και το προηγμένο 4G δίκτυο της, καθώς οι πελάτες μας μπορούν να σερφάρουν στο internet με απίστευτες 4G ταχύτητες και στο εξωτερικό».
Αλμπέρτος Μπουρλάς
Διευθυντής τμήματος πελατών συμβολαίου λιανικής της Vodafone Ελλάδας

MPOYRLAS-ALBERTOS_VODAFONE

«Η Vodafone πρώτη καταργεί τις χρεώσεις περιαγωγής για όσους συνδρομητές έχουν επιλέξει ένα από τα προγράμματα Vodafone RED. Στην ουσία δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους συνδρομητές Vodafone RED, είτε πρόκειται για ιδιώτες είτε για επαγγελματίες να μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος τους ακόμα και όταν ταξιδεύουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, χωρίς καμιά απολύτως προϋπόθεση, μιας και η Vodafone εξασφάλισε την αυτόματη ενεργοποίηση της υπηρεσίας Vodafone Πας Παντού, για να μπορούν να απολαμβάνουν τα προνομία του προγράμματος τους εντελώς δωρεάν.
Εως σήμερα, οι συνδρομητές για να κάνουν χρήση του προγράμματος τους, κατέβαλαν ένα ποσό για κάθε ημέρα παραμονής τους στο εξωτερικό. Από 1 Απριλίου 2016 όλοι οι συνδρομητές των Vodafone RED, που ταξιδεύουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μπορούν να χρησιμοποιούν το χρόνο ομιλίας, τα SMS και τα MB του προγράμματός τους, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος, για να επικοινωνούν ξέγνοιαστα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και τους συνεργάτες τους.
Ακόμα και όσοι συνδρομητές συμβολαίου, ιδιώτες ή επαγγελματίες, δεν έχουν επιλέξει ένα από τα Vodafone RED προγράμματα, αλλά έχουν ενσωματωμένο χρόνο ομιλίας, SMS και MB, τα οποία θέλουν να χρησιμοποιήσουν κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους στην Ευρώπαϊκή Ενωση, η Vodafone διαθέτει το Vodafone Πας Παντού, στο οποίο επίσης έχει μειωθεί το κόστος κατά 40%. Πλέον, με μία ημερήσια χρέωση που διαμορφώνεται στα 3,01€/ημέρα (από 4,99€/ημέρα), όσοι ταξιδεύουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης μπορούν να χρησιμοποιούν το πρόγραμμά τους ελεύθερα και πιο οικονομικά.
Παράλληλα, και οι συνδρομητές καρτοκινητής και καρτοπρογράμματος, ιδιώτες ή επαγγελματίες, μπορούν τώρα να έχουν το ιδανικό πακέτο επικοινωνίας για τα ταξίδια τους στην Ευρώπη με το ανανεωμένο Daily Travel Pack. Με μία ημερήσια χρέωση που διαμορφώνεται στα 3.01€/ημέρα μόνο, όσοι ταξιδεύουν στις χώρες της Ευρώπης έχουν 30 λεπτά ομιλίας, 30 SMS και 100ΜΒ για μια μέρα, για να επικοινωνούν ξέγνοιαστα και οικονομικά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτη η Vodafone στην Ελλάδα έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους συνδρομητές που χρησιμοποιούν το 4G δίκτυό της στο κινητό τους, να απολαμβάνουν απίστευτα γρήγορο mobile internet σε περισσότερες χώρες από όλα τα άλλα δίκτυα. Σταδιακά επεκτείνουμε την παρουσία μας σε όλες τις χώρες του κόσμου που διαθέτουν 4G».
Γιάννης Γαβριηλίδης
Consumer marketing executive director της Wind Ελλάς

Γιάννης-Γαβριηλίδης

«Η Wind, με στόχο την κάλυψη των πελατών της σε διεθνές επίπεδο, προσφέρει τις πιο προηγμένες υπηρεσίες περιαγωγής (roaming). Σε συνεργασία με 570 δίκτυα στον κόσμο, δίνουμε τη δυνατότητα στους συνδρομητές μας να κάνουν χρήση του κινητού τους σε 179 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Χάρη στις συνεχείς προσπάθειες και ενέργειες όλων των ομάδων της εταιρείας, διαρκώς προστίθενται νέα δίκτυα, ενώ οι υπηρεσίες μας δεν σταματούν να διευρύνονται, προκειμένου οι συνδρομητές να απολαμβάνουν τις πιο προηγμένες υπηρεσίες περιαγωγής σε όποιο σημείο του κόσμου κι αν ταξιδεύουν.
Παράλληλα, η Wind παρέχει στους συνδρομητές της τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες internet από το κινητό τους, ακόμη κι όταν βρίσκονται στο εξωτερικό, απολαμβάνοντας γρήγορες ταχύτητες 3G/4G. Συγκεκριμένα, η δυνατότητα 3G Roaming παρέχεται σε 356 δίκτυα σε 121 χώρες, ενώ η δυνατότητα 4G Roaming παρέχεται σε 21 δίκτυα σε 19 χώρες.
Τέλος, τα νέα προγράμματα W και W Plus προσφέρουν δωρεάν* roaming στην Ευρωπαϊκή Eνωση, με αποτέλεσμα οι συνδρομητές στα νέα προγράμματα W και W Plus να μπορούν να χρησιμοποιούν το πρόγραμμά τους όταν ταξιδεύουν, όπως ακριβώς και στην Ελλάδα, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση».

*Εφαρμόζεται πολιτική ορθής χρήσης 500 λεπτά, 500 SMS και 500MB

Αναδημοσίευση από το περιοδικό OnLine