Ένα ζευγάρι Κινέζων, που έχασε την τελευταία ειδοποίηση για επιβίβαση στην πτήση τους, θεώρησε ως… κατάλληλη αντίδραση να αρχίσουν να τρέχουν στην πίστα του αεροδρομίου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσουν την πτήση, αλλά και να συλληφθούν, ενώ θα παραμείνουν υπό κράτηση για πέντε ημέρες.

Οι δυο τους έφτασαν στην πύλη του αεροδρομίου του Πεκίνου αφότου αυτή είχε κλείσει. Πέρασαν διά της βίας όμως στην πίστα του αεροδρομίου, με τις αποσκευές τους, ενώ το αεροπλάνο τροχοδρομούσε.

Η πτήση από το Πεκίνο με προορισμό την Σανγκάη καθυστέρησε 20 λεπτά, καθώς το ζευγάρι μπλόκαρε τον διάδρομο απογείωσης, με τη γυναίκα σε κάποια στιγμή να μπαίνει σκυφτή κάτω από το αεροσκάφος.

Μάλιστα, προσπάθησε να πείσει τους ανθρώπους του αεροδρομίου να επιτρέψουν στην ίδια και τον σύζυγό της να επιβιβαστούν. «Οταν προσπάθησαν να την πλησιάσουν δύο αστυνομικοί, άρχισε να κλαίει και να κουνά τα χέρια της», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στην Beijing Youth Daily.

Τελικά η αστυνομία απομάκρυνε το ζευγάρι από τον διάδρομο απογείωσης. Οι δύο τους θα παραμείνουν υπό κράτηση για πέντε ημέρες, μετά από σχετική απόφαση της αστυνομίας του αεροδρομίου.

 

Πηγή: iefimerida.gr