Η εταιρία οργάνωσης ταξιδίων TUI Group αναθεώρησε σήμερα προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITA) για τη χρήση 2015/16, χάρη στην ισχυρή ζήτηση από Βρετανούς τουρίστες και τη χαμηλότερη έκθεση της στην Τουρκία σε σχέση με τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της.

Η TUI ανακοίνωσε σήμερα ότι η αύξηση των κερδών EBITA θα διαμορφωθεί μεταξύ 12% και 13% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες για το 12μηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, συγκριτικά με την πρόβλεψη του Αυγούστου για αύξηση τουλάχιστον κατά 10%.

Οι κρατήσεις από τη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 5% κατά τη θερινή περίοδο, παρά τις ανησυχίες ότι η υποτίμηση της στερλίνας μετά την ψήφο υπέρ του Brexit τον Ιούνιο θα αποτρέψει τον κόσμο από το να πηγαίνει διακοπές στο εξωτερικό.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι η ζήτηση για ταξίδια προς την Τουρκία ήταν χαμηλότερη συγκριτικά με πέρυσι, αντανακλώντας τις ανησυχίες των πελατών της για την ασφάλεια στη χώρα ύστερα από την επίθεση εναντίον τουριστών τον Ιανουάριο και το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο.

Η TUI, η μεγαλύτερη εταιρία οργάνωσης ταξιδίων στην Ευρώπη, εξήγησε ότι το ευέλικτο μοντέλο της την βοήθησε να διαχειριστεί τις αλλαγές στους προορισμούς της, συγκριτικά με τη μικρότερη ανταγωνίστριά της Thomas Cook, που ήταν πιο εκτεθειμένη στην Τουρκία και τον Ιούλιο αναγκάστηκε να αναθεωρήσει πτωτικά τις προβλέψεις της.

Σύμφωνα με την TUI, οι προορισμοί στη δυτική Μεσόγειο, όπως η Ισπανία και οι Βαλεαρίδες Νήσοι, καθώς και τα πιο μακρινά ταξίδια όπως στις ΗΠΑ ήταν δημοφιλή κατά τη θερινή περίοδο.