Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Βόρεια Κορέα φιλοξένησε για πρώτη φορά αεροπορική επίδειξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Κάλμα, στο ανατολικό λιμάνι της πόλης Wonsan.

Η εκδήλωση αποτελούνταν από πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη, και ηταν μια απίστευτη ευκαιρία για τους λάτρεις της αεροπορίας από όλο τον κόσμο για να φωτογραφίσουν μερικά από τα πιο σπάνια μαχητικά αεροπλάνα του κόσμου, όπως ειναι τα MiG-29 Fulcrum, Su-25 Frogfoot, Mig -21Bis Fishbed, Mi-8T Hind και Υ-5s. Υπήρχε επίσης σχηματισμός απο 4 ελικόπτερα τύπου Hughes 500E.

Μετά την πέμπτη πυρηνική δοκιμή αυτού του μήνα, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ με βομβαρδιστικά B-1Bs έχει διενεργήσει εκτεταμένες αποστολές αποτροπής νότια της DMZ (αποστρατικοποιημένης ζώνης).

Ενώ οι διεθνείς κυρώσεις περιορίζουν το διεθνές εμπόριο του καθεστώτος, αεροπορικά σόου, όπως αυτό που πραγματοποιήθηκε φέτος, είναι πιθανώς ένας από τους τρόπους για την προσέλκυση τουριστών σε μια χώρα που είναι σχεδόν απρόσιτη για τους ξένους (κυρίως σε όσους ενδιαφέρονται για εξαιρετικά σπάνιο στρατιωτικό υλικό). 

 

Πηγή: onalert.gr