Η κορυφαία Σκανδιναβική αεροπορική διαθέτει πλέον το παγκοσμίως πιο αποδοτικό σε κατανάλωση καυσίμων μονού διαδρόμου αεροσκάφος

Η Scandinavian Airlines (SAS), παρέλαβε το πρώτο από τα A320neo αεροσκάφη που έχει παραγγείλει, αποτελώντας την πρώτη αεροπορική εταιρεία στην Σκανδιναβία που διαθέτει το παγκοσμίως πιο αποδοτικό σε κατανάλωση καυσίμων μονού διαδρόμου αεροσκάφος.

Η SAS παρήγγειλε τα αεροσκάφη A320 στο πλαίσιο της στρατηγικής της για εκσυγχρονισμό του στόλου της με πιο αποδοτικά σε κατανάλωση καυσίμων αεροσκάφη, μειώνοντας τις επιπτώσεις στο περιβάλλον όπως τις εκπομπές ρύπων και θορύβου των αεροσκαφών. Το αεροσκάφος A320neo θα ενσωματωθεί στον υπάρχοντα στόλο που περιλαμβάνει είκοσι πέντε αεροσκάφη της Οικογένειας A320, οκτώ Α3320s και οκτώ  Α340s.

Το αεροσκάφος A320neο της SAS’s έχει διαμορφωθεί ώστε να προσφέρει μια άνετη μίας θέσης διάταξη με 174 θέσεις. Το αεροσκάφος τροφοδοτείται από CFM International LEAP-1A κινητήρες και θα εξυπηρετήσει δρομολόγια μεσαίων αποστάσεων από τη Σκανδιναβική του βάση σε προορισμούς σε όλη την Ευρώπη.

Τα αεροσκάφη της Οικογένειας A320 αποτελούν τα καλύτερα σε πωλήσεις στον κόσμο στην κατηγορία μονού διαδρόμου, με περισσότερες από 12.750 παραγγελίες από την έναρξη λειτουργίας τους και με περισσότερα από 7.200 αεροσκάφη που έχουν ήδη παραδοθεί σε περισσότερες από 300 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Η A320neo Οικογένεια ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογίες συμπεριλαμβανομένων των νέων κινητήρων και κινητήρων παραγωγής και συσκευών άκρη της φτερούγας Sharklet, που μαζί προσφέρουν πάνω από 15 τοις εκατό εξοικονόμηση καυσίμου από την πρώτη μέρα και 20 τοις εκατό από το 2020.