Η Etihad Airways Engineering και η Airbus υπέγραψαν ένα Μνημόνιο Κατανόησης (MOU) για να εργαστούν από κοινού για την ανάπτυξη ενός νέου A380 MRO υπηρεσιών. Με αυτή τη συνεργασία η Airbus και η Etihad Airways Engineering συνδυάζουν τις αντίστοιχες ικανότητές τους για να προσφέρουν στην αγορά μια προστιθέμενη MRO λύση υπηρεσιών, για όλους τους A380 χρήστες παγκοσμίως, ξεκινώντας από το 2017.

Η συνεργασία αποσκοπεί στη δημιουργία κέντρου για A380 στους τομείς της Συντήρησης, Μηχανολογίας και δυνατότητες Αναβαθμίσεων στο Αμπού Ντάμπι για την παροχή υποστήριξης από τρίτα μέρη για τους στόλους των A380 αεροπορικών εταιρειών, παρέχοντάς τους αποδοτικές λύσεις. Οι πελάτες του A380 θα είναι σε θέση να έχουν για τους στόλους τους μεγάλους ελέγχους συντήρησης καθώς και εγκαταστάσεις αναβάθμισης να εκτελούνται συγχρόνως «κάτω από την ίδια στέγη» στο Αμπού Ντάμπι. Επιπλέον, όλα τα απαραίτητα καταναλώσιμα και αναλώσιμα εξαρτήματα (που απαιτούνται στους μεγάλους ελέγχους και στις υπηρεσίες αναβάθμισης) θα πρέπει να παρέχονται επί τόπου από την ειδική διαχείριση των αποθεμάτων της θυγατρικής της Airbus – Satair Group.

Η υπηρεσία θα είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμη για τους χρήστες των A380 που έχουν ήδη «εσωτερικό τμήμα» που ασχολείται με το MRO, αλλά των οποίων οι δικές τους εγκαταστάσεις είναι κατειλημμένες  με διάφορες εργασίες και ως εκ τούτου, πρέπει να απαλλαγούν από κάποιους βαριούς ελέγχους και αναβαθμίσεις σε εγκατάσταση τρίτου μέρους που υποστηρίζεται από την Airbus. Για το σκοπό αυτό, η Airbus νιώθει ιδιαίτερα υπερήφανη που θα έχει την Etihad Airways Engineering ως πολύτιμο εταίρο, στη προσφορά των υπηρεσιών αυτών στην διαρκή επιδίωξη της καινοτομίας, της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας.

Η Airbus και η Etihad Airways Engineering έχουν μια μακρόχρονη ιστορία επιτυχημένης συνεργασίας για την παροχή υπηρεσιών του Α380 MRO. Η Etihad Airways Engineering μόλις πρόσφατα παρέδωσε, νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο, την πρώτη μεγάλη συντήρηση, την C-check, μαζί με μια εκτεταμένη ανανέωση της καμπίνας στο Α380. Αξιοποιώντας τα υψηλότερα πρότυπα καμπίνας της Etihad Airways, η Etihad Airways Engineering έχει ισχυρή τεχνογνωσία για να παραδώσει σημαντικές τροποποιήσεις καμπίνας.

a380-maintenance-copyright-etihad-airways-engineering_

Η Etihad Airways Engineering είναι ο μεγαλύτερος συντηρητής εμπορικών αεροσκαφών, επισκευών και τεχνικού ελέγχου καθώς και πάροχος (MRO) υπηρεσιών στη Μέση Ανατολή. Ως μέλος του Etihad Aviation Group, η εταιρεία προσφέρει σειρά, από υπηρεσίες ελαφριάς και βαριάς συντήρησης όλο το εικοσιτετράωρο, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού,  προηγμένες σύνθετες επισκευές, ανακαίνιση της καμπίνας και υπηρεσίες εξαρτημάτων,  στις μοντέρνες εγκαταστάσεις τους δίπλα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι.

Η Airbus, ένα τμήμα του Airbus Group, είναι ο παγκόσμιος ηγετικός κατασκευαστής εμπορικών αεροσκαφών με την πιο σύγχρονη, ολοκληρωμένη και αποτελεσματική οικογένεια των αεροσκαφών, που κυμαίνονται σε χωρητικότητα από 100 έως πάνω από 600 θέσεις. Η Airbus έχει πουλήσει περίπου 16.750 αεροσκάφη σε πάνω από 400 πελάτες και, επιπλέον, παρέχει το υψηλότερο επίπεδο υποστήριξης πελατών και κατάρτισης μέσω ενός διευρυνόμενου διεθνούς δικτύου. Η Airbus απασχολεί περίπου 55.000 άτομα και το 2015 είχε έσοδα 45,9 δις ευρώ.