Η Aircalin, αεροπορική εταιρεία με βάση στο γαλλικό έδαφος της Νέας Καληδονίας έχει υπογράψει μια συμφωνία (MoU) για δύο A320neo μονού διαδρόμου και δύο αεροσκάφη A330-900 ευρείας ατράκτου. Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε και υπογράφηκε κατά τη διάρκεια τελετής στην πρωτεύουσα Noumea ενώ το παρών έδωσαν υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρείας και στελέχη της Airbus.

Η επιλογή του κινητήρα A320neo θα γίνει σε μεταγενέστερη ημερομηνία όπως και η διαμόρφωση της καμπίνας και των δύο τύπων αεροσκαφών. Το A320neo θα αναπτυχθεί σε υπάρχοντα περιφερειακά δρομολόγια στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τα νησιά του Ειρηνικού. Με το A330neo, η Aircalin θα ενισχύσει τις υπηρεσίες της στην Ιαπωνία και το ενδεχόμενο άνοιγμα της σε νέες διαδρομές, όπως στην Κίνα.

«Ως μέρος του σχεδίου μας για την ενίσχυση του τουρισμού στη Νέα Καληδονία, η Aircalin έχει κάνει μια στρατηγική απόφαση να ανανεώσει τον πλήρη στόλο της με τα A320neo και τα A330neo με σκοπό να αυξηθούν τα δρομολόγια και να συνδέσουν τη Νέα Καληδονία στην περιοχή», δήλωσε ο Didier Tappero, Διευθύνων Σύμβουλος της Aircalin. «Το αεροσκάφος NEO με την state-of-the-art τεχνολογία της θα καίει λιγότερα καύσιμα, θα μειώσει το λειτουργικό κόστος μας και θα προσφέρει στους πιστούς επιβάτες μας τα υψηλότερα πρότυπα στην άνεση της καμπίνας».

Ο Bernard Deladrière, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλοςμ της κυβέρνησης της Νέας Καληδονίας ανέφερε ότι «η Aircalin κάνει ένα ακόμα πιο στρατηγικό βήμα για το μέλλον της, την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά της».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Aircalin έχει αγκαλιάσει την best-seller Οικογένεια αεροσκαφών A330neo και A320neo με σκοπό να εξασφαλίσει ένα επιτυχημένο, κερδοφόρο μέλλον και να αυξηθεί η τουριστική κίνηση προς τη Νέα Καληδονία», δήλωσε ο Christopher Buckley, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Airbus σε Ευρώπη Αφρική και Ειρηνικό. «Χάρη στα κοινά στοιχεία μεταξύ όλων των παραλλαγών του Α320 και Α330, η Aircalin θα επωφεληθεί από μια απρόσκοπτη και οικονομικά αποτελεσματική μετάβαση σε αυτά τα συναρπαστικά νέα αεροσκάφη, συνεχίζοντας με όλες τις αποδόσεις που απολαμβάνουν σήμερα με τον υπάρχοντα στόλο της.

Το A330neo είναι το πιο αποδοτικό οικονομικά στην κατηγορία μεγέθους του, προσφέροντας μια μείωση στην κατανάλωση καυσίμων από 14 τοις εκατό ανά κάθισμα, μια αύξηση στην εμβέλεια των απευθείας πτήσεων έως και 4000 ναυτικών μιλίων και το χαμηλότερο κόστος συντήρησης του κάθε αεροσκάφους.

Το Α320 Family είναι best-seller με πάνω από 12.500 παραγγελίες από την έναρξη λειτουργίας του ενώ περισσότερα από 7.000 αεροσκάφη παραδόθηκαν σε 400 περίπου πελάτες και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Χάρη στην ευρύτερη καμπίνα τους, όλα τα μέλη του Α320 Family προσφέρουν απαράμιλλη άνεση σε όλες τις κατηγορίες.