Η SWISS θα σερβίρει σπεσιαλιτέ από το καντόνι Grisons, που θα είναι δημιουργία του κορυφαίου σεφ Sven Wassmer για τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων από Ελβετία ξεκινώντας από σήμερα έως τις αρχές Μαρτίου 2017. Η SWISS θα διαθέτει επίσης τις γαστρονομικές απολαύσεις του Grisons στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες μικρών αποστάσεων. Και ολόκληρη η προσφορά τροφίμων θα συμπληρώνεται με μια ποικιλία από τοπικά κρασιά.

Από σήμερα και για τους επόμενους τρεις μήνες, η SWISS και ο κορυφαίος σεφ Sven Wassmer θα μεταφέρουν τους επισκέπτες κατά την πτήση τους σε ένα γαστρονομικό ταξίδι μέσα από το καντόνι Grisons της νοτιοανατολικής Ελβετίας. Σε αυτό το τελευταίο κεφάλαιο του δημοφιλούς προγράμματος «SWISS Taste of Switzerland»,  οι επισκέπτες First και Business Class μεγάλων αποστάσεων από την Ελβετία θα απολαμβάνουν ειδικά σχεδιασμένα γεύματα που συνδυάζουν τις τοπικές σπεσιαλιτέ με κορυφαίες διεθνείς κουζίνες. Ο δημιουργός τους, Sven Wassmer, επικεφαλής σεφ στο 7132 Silver εστιατόριο του 7132 Hotel στο Vals, δεν βραβεύτηκε μόνο ως η «Ανακάλυψη της Χρονιάς 2016» αλλά παράλληλα κατέχει επίσης 17 πόντους GaultMillau και δύο αστέρια Michelin.

Επιλέξτε τα γεύματα μαζί με εκλεκτά τυριά και κρασιά

Για τους επισκέπτες της SWISS First, ο Sven Wassmer έχει παρασκευάσει ένα ορεκτικό με κρέας καβουριού με σάλτσα ponzu, πουρέ με μαύρο σκόρδο και σαλάτα με φύκια, και μια επιλογή από δύο κύρια πιάτα που περιλαμβάνουν κοκκινιστό μοσχάρι με σάλτσα τρούφας, καπνιστές πατάτες και πουρέ με λάχανο. Οι ταξιδιώτες της SWISS Business μπορούν να απολαύσουν ένα κυρίως πιάτο με στήθος κοτόπουλου γεμιστό με σπανάκι και τυρί Sbrinz και σερβίρεται με ψημένη πολέντα και καραμελωμένες παστινάκες. Ως επιδόρπιο μπορούν να επιλέξουν πανακότα βανίλια και αμαρέτο με αποξηραμένο ζελέ αχλάδι και καραμελωμένο γάλα.

Τα γεύματα και στις δύο κατηγορίες έρχονται μαζί με επιλεγμένα τυριά και κρασιά του Grisons. Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει Passo dello Spluga και Valser Bergkäse, ενώ τα τοπικά κορυφαία κρασιά περιλαμβάνουν το 2015 Maienfeld Pinot Blanc και το 2015 Malans Bothmargut Pinot Noir στην First Class και το 2015 Riesling-Sylvaner, καθώς και ένα Davaz Fläsch Pinot Noir για την καμπίνα Business Class.

business_chicken-breast-filled-with-spinach-and-sbrinz-cheese-served-with-baked-polenta-caramelized-parsnips business_vanilla-and-amaretto-panna-cotta-with-dried-pear-jelly-dulce-de-leche-malt-crumble-4 first_braised-veal-cheek-with-truffle-sauce-smoked-potatoes-kale-and-caramilsed-onion first_crab-meat-with-ponzu-sauce-black-garlic-puree-seaweed-salads