Η ασφάλεια είναι το πρωταρχικό κριτήριο για τους Βρετανούς τουρίστες, όπως δείχνουν οι κρατήσεις που κάνουν σε προορισμούς στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ForwardKeys, έχουν αυξηθεί κατά 11,4% οι κρατήσεις για Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρο και Ελλάδα, ενώ στον αντίποδα, έχουν μειωθεί για Γαλλία, Τουρκία, Αίγυπτο και Τυνησία.

Οι κρατήσεις για προορισμούς μικρών αποστάσεων είναι μπροστά κατά 14,6% σε σύγκριση με πέρυσι, με την Ισπανία να έχει μερίδιο αγοράς 47,8% επί του συνόλου αυτών των κρατήσεων. Η αύξηση κρατήσεων για Ισπανία είναι της τάξης του 26%, για Ελλάδα 25%, για Κύπρο 28%, Πορτογαλία 25% και για κρουαζιέρες 38%.

Η ForwardKeys αναλύει καθημερινά 16 εκατομμύρια κρατήσεις, ενώ στην ανάλυση ενσωματώνονται και στοιχεία κρατήσεων σε πτήσεις τσάρτερ για τους επόμενους έξι μήνες από την Leisure Travel Monitor GfK (δείχνουν αύξηση 13% στον αριθμό των επιβατών).

Για τους μακρινούς προορισμούς διαπιστώνεται αύξηση κρατήσεων κατά 6,3%. Τη μεγαλύτερη αύξηση έχει ο Καναδάς (άνω του 20%) και ακολουθούν η Ινδία με 17% και η Καραϊβική με 8%. Οι ΗΠΑ, με μερίδιο αγοράς 21,6%, έχουν αύξηση κάτω από 5%.

Η Ισλανδία βλέπει μεγάλη αύξηση κατά 50%, αλλά το μερίδιο αγοράς της ανέρχεται σε 2,3%.