Το 4ο Συμπόσιο κορυφαίων στελεχών αεροδρομίων (ACES – Athens, 4th Airport Chief Executives’ Symposium), μια ιδρυτική πρωτοβουλία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, πραγματοποιήθηκε και φέτος με επιτυχία στις 12 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Στόχος τουACES είναι η ανάδειξη της σχέσης των αερομεταφορών και των αεροδρομίων ειδικότερα, με την ανάπτυξη των προορισμών που εξυπηρετούν, αλλά και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού.

Περισσότεροι από 140 κορυφαίοι εκπρόσωποι του χώρου των αερομεταφορών και των κλάδων της οικονομίας, του τουρισμού, της ναυτιλίας και της κρουαζιέρας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στο συνέδριο, το οποίο φέτος επικεντρώθηκε στα εξής θέματα:

– οι προοπτικές συνεργασίας και ανάπτυξης συνεργειών μεταξύ αεροδρομίων και λιμένων και η επίδρασή τους στην ανάπτυξη των προορισμών

– οι προοπτικές και οι προκλήσεις στο χώρο της κρουαζιέρας

Κατά τη διάρκεια του 4ου ACES, κεντρικοί ομιλητές ήταν η κ. Angela Gittens, Director General, Airports Council International World (ACI World), ο Dr Raphael von Heereman, Γενικός Γραμματέας, Cruise Lines International Association (CLIA) Europe και ο κ. Θάνος Πάλλης, Γενικός Γραμματέας MedCruise, Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, PortEconomics.eu.

Για το 4ο ACES – Athens, ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Γιάννης Παράσχης, δήλωσε:

«Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το καθιερωμένο Συμπόσιο «ACES – Athens», μια ιδρυτική πρωτοβουλία του αεροδρομίου της Αθήνας, αποτέλεσε την ευκαιρία να δημιουργηθεί μια ιδανική πλατφόρμα σύνθεσης και ανταλλαγής απόψεων στο πιο υψηλό επίπεδο.

Φέτος, επικεντρωθήκαμε στη σχέση αερομεταφορών και κρουαζιέρας, στη δυναμική και στο στρατηγικό στόχο της ανάπτυξής της, μέσα από συνέργειες μεταξύ λιμανιών και αεροδρομίων, εξετάζοντας ειδικότερα τους τρόπους ενίσχυσης του home porting και τις δυνατότητες περαιτέρω αξιοποίησης της δυναμικής της Αθήνας και του Πειραιά.

Ως οικοδεσπότες της σημαντικής αυτής συνάντησης στην πόλη μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους συντελεστές και τους εκλεκτούς καλεσμένους του Συμποσίου, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας, του διαλόγου και της αλληλεγγύης.»