Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα έρευνας, σύμφωνα με την οποία το μέσο κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων το 2016 (στις οικονομικές θέσεις) “κατρακύλησε” σε χαμηλά 5ετίας.

Όπως αναφέρει η έρευνα που διενήργησαν από κοινού η Airlines Reporting Corporation (ARC) και η Expedia, τα ταξίδια από Ν. Αμερική προς ΝΑ Ασία, από Β. Αμερική προς Ν. Ευρώπη και από Κίνα προς Ν. Ευρώπη είχαν τη μεγαλύτερη πτώση στο κόστος των εισιτηρίων.

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ARC, Chuck Thackston, η τάση της μείωσης των τιμών των εισιτηρίων θα συνεχιστεί, ειδικά με την αύξηση της χωρητικότητας θέσεων στις πτήσεις.

Όσον αφορά την περίοδο κατά την οποία οι τιμές των εισιτηρίων πέφτουν στα χαμηλότερα επίπεδα, τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι αυτό συμβαίνει τα Σαββατοκύριακα και ιδιαίτερα τις Κυριακές, ενώ η ακριβότερη ημέρα είναι η Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι καλύτεροι μήνες για αγορά οικονομικής θέσης για ταξίδια μεταξύ συγκεκριμένων περιοχών ανεξάρτητα από την περίοδο πραγματοποίησης του ταξιδιού, είναι οι ακόλουθοι: