Η Emirates ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Rolls-Royce σε ένα ζήτημα σχετικά με τις μηχανές του A380 superjumbo της Airbus, και επιβεβαίωσε τη λήψη ενός αεροσκάφους αυτή την εβδομάδα.

Ο αερομεταφορέας ανέφερε επίσης ότι «θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις παραδόσεις των δύο αεροσκαφών τύπου Α380 και (Boeing) 777 το 2017».

«Η Emirates μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχουμε έρθει σε συμφωνία με τη Rolls-Royce για το τεχνικό θέμα που αφορά τους κινητήρες για τα Α380 μας. Έχουμε λάβει την παράδοση του πρώτου μας Α380 που κινείται με τη Rolls-Royce αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας στο AFP.

Η Emirates θα παραλάβει δύο ακόμα αεροσκάφη «πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους».

Η Airbus ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι παρέδωσε το πρώτο A380 στην Emirates, εξοπλισμένο με κινητήρα Rolls-Royce, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της πως αναβάλλεται για ένα χρόνο η προγραμματισμένη παράδοση 12 αεροσκαφών.

Η καθυστέρηση αυτή συνδέεται με την επιθυμία της Emirates να αγοράσει τους καλύτερους κινητήρες της Rolls-Royce, σύμφωνα με μια ενημερωμένη πηγή.

“Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Airbus και την Emirates Airline για να ικανοποιήσουμε τα αιτήματά τους”, δήλωσε εκπρόσωπος της Rolls-Royce στο AFP την Τετάρτη.

Τον Νοέμβριο, η Emirates παραπονέθηκε για «τεχνικές δυσκολίες» με τους κινητήρες Trent 900 που παράγονται από τη βρετανική εταιρία για το A380.

Τον Απρίλιο του 2015, η Airbus επέλεξε τη Rolls-Royce σε μία προσοδοφόρα συμφωνία για την παροχή των κινητήρων για 50 αεροσκάφη της τύπου Α380 στην τιμή ρεκόρ (για την εποχή) των 9,2 δις δολαρίων.

Αεροσκάφη Α380 λειτουργούν ήδη με τον κινητήρα Rolls-Royce από άλλες αεροπορικές εταιρείες όπως η Qantas και η Singapore Airlines.