Η GoAir, μια εταιρεία του Ομίλου Wadia, υπέγραψε συμφωνία για 72 αεροσκάφη A320neo μετά το Memorandum of Understanding (MoU) που είχε υπογραφεί κατά τη διάρκεια του Farnborough International Airshow. Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2016, διπλασιάζει τις παραγγελίες της GoAir για τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους σε 144.

Η GoAir παρέλαβε το πρώτο της A320neo τον Ιούνιο του 2016 και σήμερα διαχειρίζεται ένα στόλο από είκοσι τρία αεροσκάφη. Με αυτόν τον τρόπο η Go Air σχεδιάζει να επεκτείνει το δίκτυο της και να συνεχίσει την ανάπτυξή της ως μια από τις πιο προτιμώμενες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους στην Ινδία.

«Το A320neo παρέχει τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές καινοτομίες. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε στους επιβάτες μας τις πιο σύγχρονες και άνετες καμπίνες. Αυτή η νέα παραγγελία θα ενισχύσει περισσότερο το δίκτυό μας με την προσθήκη περισσότερων δρομολογίων εσωτερικού και εξωτερικού στα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος & CEO της GoAir, Wolfgang Prock-Schauer.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η GoAir ανανέωσε την εμπιστοσύνη της με την Airbus. Το A320neo προσφέρει ασυναγώνιστο λειτουργικό κόστος και οι επιβάτες της GoAir θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν την απαράμιλλη άνεση που μόνο τα αεροσκάφη της Airbus προσφέρουν», δήλωσε ο Chief Operating Officer των εμπορικών αεροσκαφών της Airbus, John Leahy. «Διπλασιάζοντας την παραγγελία σε 144 αεροσκάφη, η GoAir θα επωφεληθεί από ένα πολύ εκτεταμένο δίκτυο».

Η GoAir ήταν η πρώτη αεροπορική εταιρεία που χρησιμοποίησε A320neo με τη διαμόρφωση Spaceflex με 186 καθίσματα, χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση και το χώρο για τα πόδια των επιβατών. Η A320neo Family ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογίες συμπεριλαμβανομένων των νέων κινητήρων και των συσκευών Sharklet, που μαζί προσφέρουν πάνω από 15% εξοικονόμηση καυσίμου από την πρώτη μέρα και 20% από το 2020, με περαιτέρω καινοτομίες στην καμπίνα.