Πρεμιέρα αναμένεται να κάνει φέτος στη Βρετανία η πρώτη υπηρεσία με την οποία θα μπορείτε να παραγγείλετε αεροπλάνα από τα κινητά σας.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα επιτρέπει στους πελάτες να παραγγείλουν εισιτήρια με μόλις 55 λίρες μέσω μίας online εφαρμογής και να μπορούν να φύγουν μέσα σε 30 λεπτά από την κράτηση.

Η αεροπορική εταιρεία Waves είναι ο εμπνευστής αυτής της κίνησης και αναμένεται να ξεκινήσει εμπορικές πτήσεις τον Ιούλιο. Θα ξεκινήσει από τα νησιά της Μάγχης, αλλά ο δημιουργός της ελπίζει ότι γρήγορα θα είναι διαθέσιμη σε όλη τη Βρετανία.

Ο Nick Magliocchetti, ιδιοκτήτης της Waves, είπε: «Εμείς θα πραγματοποιούμε προγραμματισμένες πτήσεις όπως και πτήσεις για τις οποίες θα γίνονται κρατήσεις. Όταν κάνετε κράτηση για μια πτήση, εμείς θα σας ρωτάμε αν θέλετε άλλους ανθρώπους να μοιραστούν την πτήση μαζί σας.

Αν το επιθυμείτε, θα προσθέσουμε την πτήση στο πρόγραμμά μας και άλλοι άνθρωποι θα είναι σε θέση να κάνουν κράτηση σε αυτή. Αν όχι, θα πρέπει να πληρώσετε το κόστος για τον εαυτό σας».

Το συγκεκριμένο project κόστους 5.000.000 λιρών έχει ξεκινήσει μετά από δυσαρέσκεια που υπήρξε για τις τρέχουσες πτήσεις προς την ηπειρωτική Βρετανία από Jersey και Guernsey, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Τρία αεροσκάφη 14 θέσεων θα χρησιμοποιηθούν αρχικά για τη μεταφορά των πελατών και θα λειτουργούν από ιδιωτικά υπόστεγα.

Οι πτήσεις θα παρέχουν συνδέσεις μεταξύ των νησιών – καθώς και εκδρομές στα νότια της Αγγλίας και της Γαλλίας με τιμές που θα ξεκινούν από 55 λίρες.

Ο κ Magliochetti λέει ότι το έργο έχει την υποστήριξη επενδυτών από Jersey και Guernsey. «Αναμένουμε ότι η κεφαλαιοποίηση του έργου θα είναι 5 εκατ. λίρες το τρέχον έτος» είπε ο κ Magliochetti.

«Οι ώρες πτήσεων θα είναι λίγα λεπτά μεγαλύτερες, αλλά δεν πειράζει καθώς αναπληρώνετε αυτόν τον χρόνο στο διάστημα που θα περνάτε από την ασφάλεια του αεροδρομίου και το check-in», είπε.

Πηγή: Daily Mail