Τοξική ομίχλη και πολικές θερμοκρασίες έχουν καθηλώσει δεκάδες πτήσεις στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου

Χάος έχει προκαλέσει η πυκνή ομίχλη με δεκάδες πτήσεις να ακυρώνονται και τη θερμοκρασία να έχει πέσει κάτω από τους -7 βαθμούς Κελσίου τη νύχτα.

Περισσότερες από 100 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου σήμερα το πρωί, ενώ δεκάδες παραπάνω ακυρώθηκαν στο City και στο Gatwick, λόγω της πυκνής παγωμένης ομίχλης που περιβάλλει τη νότια Αγγλία.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισαν κι όσοι προσπάθησαν να μετακινηθούν στο Λονδίνο το πρωί της Δευτέρας λόγω των παγωμένων δρόμων και της μειωμένης ορατότητας, μετά τις προειδοποιήσεις του Met Office ότι οι καιρικές συνθήκες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα ταξίδια.

Το πιο κρύο μέρος όλη τη νύχτα στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν το Katesbridge στο County Down της Βόρειας Ιρλανδίας, όπου η θερμοκρασία έπεσε στο -7.1C, ενώ το Benson στο Oxfordshire είδε -6.9C και το Northolt στο Βόρειο Δυτικό Λονδίνο δεν ήταν πολύ πίσω με -6.3C.

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες χιλιάδες επιβατών στις σιδηροδρομικές γραμμές υπέστησαν ταλαιπωρία σήμερα, λόγω μιας ακόμη απεργίας.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει ένα έκτακτο δελτίο προειδοποίησης για αντίξοες καιρικές συνθήκες για ομίχλη μέχρι τις 10.30πμ πάνω από τη νότια ακτή από Έξετερ προς Ντόβερ, η οποία καλύπτει και πόλεις της Νοτιοανατολικής Βρετανίας όπως το Λονδίνο, το Oxford, το Canterbury και το Winchester.

Παράλληλα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν για πολύ υψηλά επίπεδα ρύπανσης πάνω από τη νοτιοανατολική Αγγλία σήμερα, προτρέποντας τους ενήλικες και τα παιδιά με πνευμονικά ή καρδιακά προβλήματα και τους ηλικιωμένους να αποφεύγουν την έντονη σωματική δραστηριότητα.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων ανέφερε από την πλευρά του πως τα άτομα με άσθμα θα πρέπει να χρησιμοποιούν πιο συχνά τα inhaler τους, και ότι η πολύ υψηλή ρύπανση μπορεί να επηρεάσει και αστικές περιοχές στην κεντρική Αγγλία.

Το αεροδρόμιο Heathrow προειδοποίησε τους επιβάτες να ελέγξουν τα στοιχεία της πτήσης τους, πριν φύγουν από το σπίτι, επειδή η ορατότητα στο νοτιοδυτικό Λονδίνο έχει μειωθεί στα 100 μέτρα.

 

Πηγή: Daily Mail