Περισσότεροι τουρίστες από το Ισραήλ αναμένονται φέτος στο νησί της Ρόδου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης τουρισμού ΙΜΤΜ και η οποία ολοκληρώθηκε με αρκετά θετικά μηνύματα για το νησί των Δωδεκανήσων. Όπως συγκεκριμένα επεσήμανε σε δηλώσεις της η αντιδήμαρχος τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου, η αύξηση θα κυμανθεί στο 10% χωρίς να αποκλείεται το ποσοστό να είναι ακόμα μεγαλύτερο. Σημειώνεται ότι πέρσι καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 19,6% από το Ισραήλ καθώς ήρθαν στη Ρόδο 134.048 τουρίστες έναντι 111.992 το 2015.

«Η σαφής προτίμηση των Ισραηλινών στην Ελλάδα και τη Ρόδο, ως αγαπημένου τουριστικού και επενδυτικού προορισμού, επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά και φέτος, κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης «International Mediterranean Tourism Market – IMTM 2017» του Ισραήλ, η οποία διεξήχθη στις 7 και 8 Φεβρουαρίου στο Τελ Αβίβ και στην οποία η Ρόδος συμμετείχε, σε δικό της χώρο, στο περίπτερο του ΕΟΤ» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δήμος Ρόδου. Η δυναμική παρουσία της Ροδίτικης αντιπροσωπείας με επικεφαλής το δήμαρχο Ρόδου κύριο Φώτη Χατζηδιάκο εκφράζει την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίδουν οι τοπικοί φορείς στην αγορά του Ισραήλ, καθώς η τουριστική κίνηση από το Ισραήλ στη χώρα μας και ειδικότερα στη Ρόδο παρουσιάζει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Η ιδιαίτερα θετική υποδοχή που έτυχε η αποστολή της Ρόδου αποτυπώθηκε και στις συναντήσεις που είχε ο δήμαρχος κ. Χατζηδιάκος με τον υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ κύριο Γιαρόμ Λεβίν και άλλους παράγοντες της χώρας, αλλά και η αντιδήμαρχος κυρία Χατζηλαζάρου στις συνεργασίες με εκπροσώπους των σημαντικότερων Tour Operators, αλλά και αεροπορικών εταιρειών, με στόχο την ανάδειξη της ευρύτερης συνεργασίας για την αποτελεσματικότερη προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου. Εκτενή συζήτηση έγινε και με τον ιδιοκτήτη της ναυτιλιακής εταιρίας Μano Maritime LTD που επι 25 χρόνια επιλέγει το τουριστικό λιμάνι Ρόδου ως βασικό λιμάνι προσέγγισης και διανυκτέρευσης με το Ισραηλίτικο Κρουαζιερόπλοιο Golden Iris.

Οι επισκέπτες της έκθεσης και του stand της Ρόδου είχαν την ευκαιρία να εφοδιαστούν με έντυπο πληροφοριακό υλικό στα Ισραηλίτικα, αλλά και να απολαύσουν τη ροδίτικη γαστρονομία, δοκιμάζοντας το παραδοσιακό ροδίτικο μελεκούνι και γλυκά όπως τα μοσχοπουγκιά.