Ένα αεροπλάνο της American Airlines αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση μετά από σύγκρουση που είχε με ένα… ελάφι στο διάδρομο του διεθνούς αεροδρομίου Charlotte Douglas, την Τετάρτη.

Το αεροπλάνο άρχισε να χάνει καύσιμα αμέσως μετά τη σύγκρουση που είχε με το ελάφι, με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε έκτακτη προσγείωση, όπως αναφέρει το Business Insider.

H American Airlines επιβεβαίωσε το γεγονός, αναφέροντας ότι η πτήση προσγειώθηκε αμέσως με τους 44 επιβάτες και τα 4 μέλη του πληρώματος να εκκενώνουν με ασφάλεια το αεροσκάφος. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν πίσω στο terminal, ενώ πυροσβεστικά οχήματα κατευθύνθηκαν προς το αεροπλάνο.

 

Ένας εκπρόσωπος του Charlotte Douglas ανέφερε πως «συγκρούσεις με μεγάλα ζώα είναι σπάνιο φαινόμενο. Ωστόσο, στο αεροδρόμιο περιλαμβάνονται και χιλιάδες περιφραγμένα στρέμματα στα οποία υπάρχουν και εκτάσεις μη καλλιεργημένης γης που υπάρχουν ζώα”. Ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου πρόσθεσε πως θα πραγματοποιηθούν έρευνες για το πως μπήκε στον διάδρομο το ελάφι για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.