Η Βρετανία και η πρωτεύουσά της, το Λονδίνο, πλήττονται σήμερα το πρωί από μια σφοδρή καταιγίδα που προκαλεί ακυρώσεις πτήσεων και αναστάτωση στα σιδηροδρομικά δρομολόγια.

Η καταιγίδα «Ντόρις», με βροχές και σφοδρούς ανέμους, πρόκειται να πλήξει πολλές περιοχές από τον νότο μέχρι τον βορρά του Ηνωμένου Βασιλείου, προειδοποίησαν οι αρχές, εφιστώντας την προσοχή για ενδεχόμενες υλικές ζημιές.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αστυνομία, σήμερα το πρωί καταγράφηκε ριπή ανέμου ταχύτητας 151 χλμ/ώρα στη βόρεια Ουαλία.

Στη Βόρεια Ιρλανδία, ο διαχειριστής του δικτύου ηλεκτροδότησης ανακοίνωσε πως μέχρι και 20.000 νοικοκυριά δεν είχαν ηλεκτρικό. Επτά χιλιάδες παρέμεναν χωρίς ηλεκτρικό μέχρι αργά το πρωί.

Στο λονδρέζικο αεροδρόμιο του Χίθροου, το μεγαλύτερο της χώρας, «περίπου το 10% των πτήσεων χρειάστηκε να ακυρωθούν», ανέφερε το αεροδρόμιο σε ανακοίνωσή του.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Aer Lingus ανέφερε στον ιστότοπό της ότι ακύρωσε σήμερα 12 πτήσεις ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια, ιδιαίτερα στην περιφέρεια του Λονδίνου, επλήγησαν επίσης από την κακοκαιρία, με αποτέλεσμα πολυάριθμες καθυστερήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων.

Οι αυτοκινητιστές κλήθηκαν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ακόμη και να αναβάλουν τις μετακινήσεις τους στην κεντρική και τη βόρεια Αγγλία.

Ο αυτοκινητόδρομος Μ80, βορειοανατολικά της Γλασκώβης (Σκωτία), έκλεισε εν μέρει σήμερα το πρωί έπειτα από χιονόπτωση, σύμφωνα με τον Traffic Scotland, τον οργανισμό που επιβλέπει το σκωτσέζικο οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες, μέχρι 30 εκατοστά χιονιού αναμένονται σήμερα στη Σκωτία και στη βορειοδυτική Αγγλία.