Οι ταξιδιώτες που αναζητούν οικονομικές λύσεις μπορούν τώρα να διασχίσουν τον Ατλαντικό κλείνοντας εισιτήρια αξίας 65 δολαρίων με την Norwegian Air Shuttle ASA, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η εταιρία, αυξάνοντας τις πιέσεις στους αμερικανικούς αερομεταφορείς να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί απέναντι στις διεθνείς αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους.

Ξεκινώντας από τα μέσα Ιουνίου, η ευρωπαϊκή εταιρία χαμηλού κόστους θα πραγματοποιεί πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο Στιούαρτ στην Κομητεία Όραντζ της Νέας Υόρκης, το Αεροδρόμιο Τ.Φ. Γκριν στο Πρόβιντενς στο Ρόουντ Άιλαντ και το Διεθνές Αεροδρόμιο Μπράντλεϊ στο Χάρτφορντ του Κονέτικατ προς προορισμούς στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Πληρώνω για αυτό που θέλω, πληρώνετε για αυτό που θέλετε. Δεν πληρώνουμε για αυτό που θέλουν όλοι οι υπόλοιποι στο αεροπλάνο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Άντερς Λίντστρεμ αναφορικά με τα χαμηλά εισιτήρια, στην τιμή των οποίων περιλαμβάνονται οι φόροι.

Χιλιάδες εισιτήρια θα προσφερθούν στην τιμή γνωριμίας των 65 δολαρίων. Τα εισιτήρια για την επόμενη κλίμακα τιμής ξεκινούν από τα 99 δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Σύμφωνα με την διαδικτυακή πλατφόρμα Expedia, οι τιμές απλών εισιτηρίων που προσφέρουν άλλες εταιρίες για τα μέσα Ιουνίου από τη Νέα Υόρκη στο Δουβλίνο κυμαίνονται περίπου μεταξύ 655 δολαρίων και 2.755 δολαρίων.

Οι αμερικανικές εταιρίες εδώ και χρόνια αντιδρούν στην παρουσία της Norwegian Air στην αμερικανική αγορά, υποστηρίζοντας ότι η τρίτη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρία χαμηλού κόστους προσθέτει δρομολόγια που υπερβαίνουν τη ζήτηση των ταξιδιωτών, οδηγώντας πτωτικά τις τιμές και πλήττοντας τα έσοδα των εταιριών.

Η εταιρία εκμεταλλεύεται μια συμφωνία για την απελευθέρωση των αερομεταφορών μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επικαιροποιήθηκε το 2011 και επιτρέπει σε αεροπορικές εταιρίες από τη Νορβηγία και την Ισλανδία, που δεν είναι μέλη της ΕΕ, να πετούν μεταξύ οποιωνδήποτε προορισμών στις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Προκειμένου να διατηρήσει χαμηλά το κόστος, η Norwegian Air θα πραγματοποιεί πτήσεις από μικρότερα αμερικανικά αεροδρόμια με φθηνότερα εισιτήρια.

«Το προϊόν μας βασίζεται στην ελευθερία επιλογής», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του τμήματος πωλήσεων Λαρς Σάντε σε τηλεφωνική συνέντευξη. «Εάν θέλεις να πετάξεις στην Ευρώπη με 99 δολάρια, μπορείς».

Μακρινές πτήσεις χαμηλού κόστους προσφέρουν κι άλλες εταιρίες όπως η ισλανδική Wow Air και η θυγατρική της Lufthansa, η Eurowings.