Για ενδέκατη συνεχή χρονιά θα διοργανωθεί στην Ελλάδα το διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 και ώρα 10:00, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στον Χολαργό (στάση μετρό Εθνική Άμυνα).

Στο φετινό συνέδριο θα υπάρχουν οι εξής δύο θεματικές ενότητες:

Α. Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη (Unmanned Aircraft Systems/Drones)

Β. Αεροπορική Ιατρική στην Πολιτική Αεροπορία (Ιατρικά Πιστοποιητικά Υγείας Ιπταμένων)

Το συνέδριο οργανώνεται από την εταιρεία iForce Επικοινωνίες υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Ιπτάμενου Προσωπικού Σωμάτων Ασφαλείας & Δημοσίων Υπηρεσιών (Π.Ε.Ι.Π.Σ.Α.Δ.Υ.), την Πανελλήνια Ένωση Πιλότων (Π.Ε.Π), της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας, της Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροσκαφών Ολυμπιακής Αεροπορίας και της Ένωσης Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας και του ΤΕΙ Χαλκίδας.

Συμμετέχουν στελέχη, εμπειρογνώμονες από το Υπουργείο Μεταφορών, το Υπουργείο Οικονομικών, την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την ΥΠΑ, τα σώματα ασφαλείας, αεροπορικές εταιρείες της Ελλάδος και του εξωτερικού, συνδικαλιστικοί και επιστημονικοί φορείς και ειδικοί των αεροπορικών θεμάτων καθώς και εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι.

Σημαντική είναι κάθε χρόνο και η παρουσία της ακαδημαϊκής κοινότητας με καθηγητές και φοιτητές από το ΤΕΙ Χαλκίδας και διάφορα συναφή ΙΕΚ και σχολές του ιδιωτικού τομέα.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η διερεύνηση από νομικής, επιστημονικής και οικονομικής πλευράς των δημόσιων και ιδιωτικών αερομεταφορών στο πλαίσιο των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς πρακτικής με σκοπό την ανάπτυξη της αγοράς προς όφελος τόσο του δημοσίου συμφέροντος όσο και της επιχειρηματικότητας.

Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη με προεγγραφή στο www.iforce.gr ή με εγγραφή στη γραμματεία του συνεδρίου.