Αν και με διάθεση Πασχαλινού χιούμορ, καθόλου αστείο δεν ήταν το περιστατικό που έλαβε χώρα στην Ινδία καθώς από την απροσεξία ενός πιλότου δύο αεροπλάνα της Airbus βρέθηκαν σε πορεία σύγκρουσης και χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν ελιγμούς διαφυγής μόλις 15 δευτερόλεπτα προτού συγκρουστούν μεταξύ τους.

Τα δύο αεροσκάφη A320 μετέφεραν εκατοντάδες επιβάτες πάνω από το Uttar Pradesh της Ινδίας όταν εκτυλίχθηκε το περιστατικό.

Μια από τις πτήσεις, ένα αεροπλάνο της AirAsia India στο δρόμο προς το Νέο Δελχί από το Bagdogra στη βορειοανατολική Ινδία, διατάχθηκε από τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας να κατέβει στα 34.000 πόδια μετά την είσοδο στον εναέριο χώρο του Varanasi.

Αλλά οι Times of India αναφέρουν ότι το αεροσκάφος κατέβηκε ακόμα περισσότερο, στα 33.000 πόδια..

Αυτό το έθεσε σε απόσταση 8,5 χιλιομέτρων από την πτήση της IndiGo Airlines προς την αντίθετη κατεύθυνση από το Bagdogra προς το Νέο Δελχί – που σημαίνει ότι τα αεροπλάνα ήταν μόλις 15 δευτερόλεπτα από το να συντριβούν μεταξύ τους.

Η σύγκρουση αποφεύχθηκε όταν τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης σε αμφότερα τα αεροπλάνα προειδοποίησαν τους πιλότους να διαφύγουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Σε δήλωση της, η AirAsia India δήλωσε στους Times of India ότι «αυτή τη στιγμή διερευνά το θέμα με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές».

Η εταιρεία πρόσθεσε: «Θα αποφύγουμε να αποκαλύψουμε περαιτέρω πληροφορίες μέχρι να διαπιστώσουμε τα γεγονότα».

Παράλληλα, οι Times of India αναφέρουν ότι πιστεύεται πως ο κυβερνήτης της πτήσης της AirAsia έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι να διελευκανθεί το συμβάν.