Τα εισιτήρια για την πολυαναμενόμενη διαδρομή Περθ-Λονδίνο θα κυκλοφορήσουν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, δίνοντας στους Αυστραλούς την πρώτη ευκαιρία να πετάξουν στην Ευρώπη χωρίς ενδιάμεσο σταθμό.

Η αεροπορική εταιρεία Qantas ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι θα χρησιμοποιήσει τα νέα της Boeing 787 Dreamliners για τη μεταφορά των επιβατών στην πτήση 14.466 χιλιομέτρων από τον Μάρτιο του 2018.

Αλλά η Qantas κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό την ακριβή ημερομηνία έναρξης, τις τιμές των εισιτηρίων και πότε θα ξεκινήσουν οι πτήσεις.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες βομβαρδίζονται με ερωτήσεις σχετικά με την ημερομηνία έναρξης των πωλήσεων, σύμφωνα με το PerthNow.

Η Qantas ισχυρίζεται ότι έχει βελτιώσει την εμπειρία πτήσης σε μακρινές αποστάσεις, μειώνοντας τον θόρυβο της καμπίνας, βελτιώνοντας την ποιότητα του αέρα και μειώνοντας τις αναταράξεις.

«Όταν σχεδιάσαμε το εσωτερικό των 787, θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι οι επιβάτες θα ήταν άνετοι κατά τη διάρκεια της πτήσης», δήλωσε ο CEO της Qantas Alan Joyce.

Ανέφερε ότι το αεροσκάφος 787 προσέφερε στους Αυστραλούς την πρώτη άμεση σύνδεση με την Ευρώπη. «Όταν η Qantas δημιούργησε τη διαδρομή «καγκουρό» στο Λονδίνο το 1947, χρειάστηκαν τέσσερις ημέρες και εννέα στάσεις. Τώρα θα διαρκεί μόλις 17 ώρες από το Περθ χωρίς διακοπή», είπε.                                                                          

Η μεγαλύτερη απευθείας πτήση αυτή τη στιγμή είναι η πτήση 14,200 χιλιομέτρων της Emirates Airlines από το Ντουμπάι στο Όκλαντ που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2016, με διάρκεια 16 ωρών και 35 λεπτών με Airbus A380.