Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής συμμετοχών για το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2017» που διοργανώνει ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation.

Για μια ακόμη χρονιά, ο αριθμός των αιτήσεων παρουσίασε αύξηση, αγγίζοντας αυτή τη φορά το 24% σε σύγκριση με τη διοργάνωση του 2016, με συνολικά 89 αιτήσεις από επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα που πληρούν τις προδιαγραφές και τα κριτήρια για συμμετοχή στα φετινά βραβεία. Η εντυπωσιακή, από έτος σε έτος, αύξηση των συμμετοχών και το εύρος της επιχειρηματικής δράσης των συμμετεχόντων, τεκμηριώνουν τη σταθερή αναγνώριση των Βραβείων και τη σημασία που έχουν αποκτήσει για τους νέους επιχειρηματίες στην Ελλάδα.

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε σχετικά: «Είναι εντυπωσιακό και ελπιδοφόρο ότι στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν τόσοι νέοι άνθρωποι που ξεκινούν τη δική τους επιχείρηση, αντί να μένουν στην ανεργία. Μπράβο τους! Αυτοί θα δημιουργήσουν τις θέσεις εργασίας που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση».

Το 2017, το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου» δίνει για άλλη μία χρονιά τη δυνατότητα σε Έλληνες επιχειρηματίες να τολμήσουν, να καινοτομήσουν και να ξεχωρίσουν μέσα σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο, υποστηρίζοντας το όραμά και τις φιλοδοξίες τους.

Η διαδικασία επιλογής, στην οποία συμμετέχει κάθε χρόνο ενεργά και ο ίδιος ο κος Χατζηιωάννου, έχει ήδη ξεκινήσει. Μέσα σε 10 ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η shortlist με τις 40 υποψήφιες Εταιρείες που διακρίθηκαν σε αυτή τη διαδικασία, οι οποίες θα παρευρεθούν στην Τελετή Απονομής που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Τρίτη 16 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια της Τελετής, θα ανακηρυχθούν οι 8 τελικοί νικητές για το 2017. Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης θα διατεθούν συνολικά €100.000. Ο πρώτος νικητής θα λάβει το ποσό των €30.000 και οι υπόλοιπες 7 εταιρείες θα λάβουν από €10.000 η κάθε μια.

Μέχρι σήμερα, έχουν συνολικά βραβευθεί 16 επιχειρήσεις, με 8 από αυτές να ανακηρύσσονται νικητές το 2016. Αναλυτικά, ανάμεσα σε συνολικά 67 συμμετοχές, αριθμό ρεκόρ για τα δεδομένα του Διαγωνισμού μέχρι πέρυσι, μεγάλος νικητής ήταν η εταιρεία Sun of a Beach που έλαβε το ποσό των €30.000. Επτά ακόμα εταιρείες βραβεύθηκαν την ίδια χρονιά με το ποσό των €10.000 η κάθε μια. Πρόκειται για τις: Agnotis, Apifon, Glowbox, Isostevia, Mermix, Finest Roots και Sleed. Τις προηγούμενες χρονιές, νικήτριες ανακηρύχθηκαν οι εταιρείες: Sede (το 2015), Ancient Greek Sandals (το 2014), Nanobionic (το 2013), People for Business (το 2012), Fereikos Helix (το 2011), Fasmetrics (το 2010), Zoo.gr (το 2009) και Simply Burgers (το 2008).

Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες, μέσα από την επίσημη σελίδα του Stelios Philanthropic Foundation στο Facebook https://www.facebook.com/steliosfoundation/.