Στον εντοπισμό και στην κατάσχεση ποσότητας 24.400 τεμαχίων τσιγάρων και 270 τεμαχίων ειδών ένδυσης προέβη την Τρίτη το Τμήμα Τελωνείων στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τον συνήθη έλεγχο των επιβατών της πτήσης PS 341 που έφθασε στη Κύπρο από την Ουκρανία εντοπίστηκε στις αποσκευές γυναίκας ουκρανικής καταγωγής, μόνιμης κάτοικου Λεμεσού, ποσότητα 24.400 τεμαχίων τσιγάρα με διάφορες μάρκες και 270 τεμάχια ειδών ένδυσης, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στα €4.275,00 και €500 αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εν λόγω επιβάτης συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα και οι ποσότητες των τσιγάρων και των ειδών ένδυσης που εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν από τις Τελωνειακές Αρχές.

Ακολούθως η εν λόγω επιβάτης εξέφρασε γραπτώς τη πρόθεση της για εξώδικο διακανονισμό της υπόθεσης, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Διευθυντή Τμήματος Τελωνείων με την καταβολή χρηματικής πληρωμής ύψους €6.000.

Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού, η συλληφθείσα αφέθηκε ελεύθερη και τα τσιγάρα εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων.

Όσον αφορά τα είδη ένδυσης που κατασχέθηκαν, αυτά επεστράφησαν στην εν λόγω επιβάτη, με την επιπρόσθετη καταβολή των εισαγωγικών δασμών και φόρου προστιθέμενης αξίας που απεφεύχθησαν, ύψους €500, πλέον χρηματικής επιβάρυνσης € 50.

Εισπράχθηκε συνολικά το ποσό των € 6.550,00, καταλήγει η ανακοίνωση.