Ένα επιβατικό αεροσκάφος της Ukraine International Airlines πέρασε μέσα από… υγρό τσιμέντο ενώ τροχοδρομούσε μετά την προσγείωση του σε περιφερειακό αεροδρόμιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας την Πέμπτη, κατηγορώντας την αρχή του αεροδρομίου ότι δεν προειδοποίησε για τους κινδύνους.

Ένας ανώτερος υπάλληλος στο αεροδρόμιο της ουκρανικής πόλης Ζαπορίζιε αμφισβήτησε τη δήλωση της αεροπορικής εταιρείας.

Οι επιβάτες του αεροσκάφους της Boeing δεν τραυματίστηκαν, αλλά το τσιμέντο έπληξε σοβαρά την άτρακτο και το σύστημα προσγείωσης, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία, προσθέτοντας ότι παρέχει εναλλακτικά μέσα μεταφοράς για επιβάτες που ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψουν σε μεταγενέστερες πτήσεις.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι ο αερολιμένας πραγματοποιούσε εργασίες επισκευής στο διάδρομο έως τις 10 Μαΐου. Ωστόσο, είχαν πάρει το πράσινο φως να πετάξουν κανονικά στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο από τις 18 Μαΐου.

“Σήμερα, ένα αεροσκάφος της UIA, το οποίο πραγματοποιούσε την πτήση PS085 Κίεβο – Ζαπορίζιε, παρουσίασε βλάβη μετά από προσγείωση σε τμήμα του αεροδρομίου, όπου η επιφάνεια του τσιμέντου δεν ήταν πλήρως στεγνή και δημιούργησε σοβαρή ζημιά στην άτρακτο και όλα τα μηχανήματα προσγείωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά η αεροπορική εταιρεία.

“Η επίσημη θέση του αεροδρομίου είναι ότι το αεροσκάφος δεν πήγε σε υγρό τσιμέντο”, ανέφερε στο Reuters ο Ihor Bazanov, αναπληρωτής διευθυντής του αεροδρομίου Zaporizhia, προσθέτοντας ότι το αεροπλάνο δεν υπέστη καμία ζημιά.