Το πρωί της Παρασκευής θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας, η πρώτη πτήση της Ellinair, προερχόμενη από τη Μόσχα.

Οι επιβάτες αυτής της πρώτης πτήσης θα είναι 150, ενώ άμεσα θα ταξιδέψουν προς τη Θάσο, όπως ανακοίνωσε σε δηλώσεις του σε τοπικά Μέσα ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θοδωρής Μαρκόπουλος.

Μάλιστα, ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε ότι: «παρά το ότι το αεροσκάφος της Ellinair κανονικά θα επέστρεφε άδειο, ήδη από την Καβάλα υπάρχουν 30 κρατήσεις για να ταξιδέψουν στη Μόσχα».

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα πραγματοποιήσει στο αεροδρόμιο μία τελετή υποδοχής των Ρώσων τουριστών ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και η καθιερωμένη τελετή υποδοχής του αεροσκάφους με αψίδα ύδατος από οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο κ. Μαρκόπουλος ευχαρίστησε για τη συνεργασία με την περιφέρεια, τη διοίκηση του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» (Fraport Greece), ενώ επισήμανε ότι με τη συγκεκριμένη αεροπορική γραμμή «αρχίζουμε δυναμικά για τη φετινή τουριστική περίοδο».

Σύμφωνα με τις ως τώρα εκτιμήσεις, κάθε εβδομάδα από το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα φτάνουν στην περιοχή 600 Ρώσοι τουρίστες, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ελπίδα του πως στο μέλλον αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί.