Η αεροπορική εταιρεία British Airways αναμένει να επιστρέψει πλήρως σε ομαλότητα το πρόγραμμα των πτήσεών της στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου σήμερα, μετά από μια παγκόσμιας εμβέλειας διακοπή στο ηλεκτρονικό της σύστημα που απέκλεισε 75.000 επιβάτες από τον προορισμό τους το περασμένο εορταστικό τριήμερο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου την Δευτέρα.

Το αεροδρόμιο Heathrow συνεργάζεται με την αεροπορική εταιρεία ώστε να επιστραφούν στους επιβάτες οι αποσκευές τους “το συντομότερο δυνατό”, είπε σε ανάρτησή του στο Twitter το αεροδρόμιο.

“Τα ηλεκτρονικά μας συστήματα λειτουργούν ομαλά και θα επιστρέψουμε στο πλήρες πρόγραμμα πτήσεων στο Heathrow και το Gatwick την Τρίτη, 30 Μαΐου”, είπαν οι Βρετανικές Αερογραμμές στην ιστοσελίδα τους.

Η εταιρεία αναγκάστηκε να ακυρώσει όλες τις πτήσεις της από το Heathrow – το πιό πολυάσχολο αεροδρόμιο της Ευρώπης – και το Gatwick το Σάββατο, όταν ένα πρόβλημα σε διακομιστή διέκοψε όλες τις λειτουργίες της παγκόσμια, επηρεάζοντας μεταξύ άλλων και τα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών και τον ιστότοπό της.