Εντολή για επτά A321neo έδωσε η Cebu Pacific των Φιλιππίνων στην Airbus, ώστε να ενισχύσει την συνεχιζόμενη ισχυρή ανάπτυξη στο εσωτερικό και περιφερειακό της δίκτυο.

Η τελευταία σύμβαση έρχεται έπειτα από μια ήδη υπάρχουσα παραγγελία για 32 A321neo. Το μοντέλο θα συμμετάσχει στο στόλο του αερομεταφορέα το επόμενο έτος.«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την προσθήκη του A321 στο στόλο μας», δήλωσε ο Lance Gokongwei, Πρόεδρος και CEO του Cebu Pacific. «Το αεροσκάφος θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε τη χωρητικότητα σε δημοφιλείς διαδρομές, ενώ παράλληλα θα επωφεληθούμε από τις χαμηλότερες λειτουργικές δαπάνες σε αυτή την κατηγορία μεγέθους. Αυτό θα σημαίνει χαμηλότερους ναύλους για περισσότερους πελάτες που ταξιδεύουν στο εσωτερικό και περιφερειακό μας δίκτυο».

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε αυτήν την πρόσθετη εντολή με μία από τις πιο επιτυχημένες αεροπορικές εταιρείες στην περιοχή της Ασίας», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της AirbusJohn Leahy. «Με το A321, η Cebu Pacific θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση με την υψηλότερη αποδοτικότητα. Με τη μεταφορά περισσότερων επιβατών και με χαμηλότερο κόστος, το A321 αποτελεί την τέλεια λύση ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως, μέσα σε μία αγορά που εξελίσσεται συνεχώς».

Το Cebu Pacific, που εδρεύει στη Μανίλα, είναι ένας από τους κορυφαίους αερομεταφορείς χαμηλού κόστους στην Ασία. Λειτουργώντας εγχώριες, περιφερειακές και μακρινές υπηρεσίες, ο αερομεταφορέας πετά σε περισσότερους από 60 προορισμούς στην Ασία, την Αυστραλία, τη Μέση Ανατολή και τις ΗΠΑ. Ο στόλος αεροσκαφών του περιλαμβάνει σήμερα 36 αεροσκάφη A320 και τέσσερα αεροσκάφη A319 που εκτελούν δρομολόγια σε εσωτερικές και περιφερειακές υπηρεσίες, καθώς και οκτώ μεγάλης κλίμακας αεροσκάφη A330-300 που λειτουργούν σε περιφερειακές και μακρινές διαδρομές υψηλής χωρητικότητας.

Η οικογένεια A320 είναι η κορυφαία σειρά σε πωλήσεις στον κόσμο. Μέχρι σήμερα, έχει κερδίσει πάνω από 13.000 παραγγελίες και περισσότερα από 7.500 αεροσκάφη έχουν παραδοθεί σε περίπου 400 πελάτες και φορείς παγκοσμίως. Με αεροσκάφη σε τέσσερα μεγέθη (A318, A319, A320 και A321), η οικογένεια των A320 μεταφέρει από 100 έως 240 επιβάτες. Επιπλέον διαθέτει την πιο φαρδιά καμπίνα στην αγορά ενιαίου διαδρόμου με ευρύχωρα καθίσματα 18 ιντσών στην οικονομική θέση.