Αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Ρόδος – Κατοβίτσε (Πολωνίας) παραλίγο να βγει εκτός του διαδρόμου.

Το περιστατικό διαδραματίστηκε στις 11 το πρωί της Παρασκευής 16/06, στο αεροδρόμιο Διαγόρας Ρόδου, μόλις οι 195 επιβάτες είχαν επιβιβαστεί. Οι τάκοι ακινητοποίησής του αφαιρέθηκαν από το χώρο στάθμευσης και το αεροπλάνο κύλησε ανεξέλεγκτο με αποτέλεσμα το μπροστινό του σύστημα να καταλήξει εκτός διαδρόμου και να ακινητοποιηθεί!

Ωστόσο, δεν τέθηκε σε κανένα κίνδυνο η ασφάλεια των επιβατών, καθώς στο αεροδρόμιο τέθηκαν αμέσως σε εφαρμογή τα όσα προβλέπουν οι κανονισμοί ασφαλείας. Στο σημείο έσπευσε πυροσβεστικό όχημα και ειδικά εκπαιδευμένοι υπάλληλοι, ώστε να επιβλέπουν την ασφαλή έξοδο – αποβίβαση των επιβατών.

Οι επιβάτες μετακινήθηκαν στον προορισμό τους με άλλη πτήση, καθώς το αεροσκάφος παρέμεινε στο αεροδρόμιο. Πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύστημα και διαπιστώθηκε ότι δεν λειτούργησε το σύστημα πέδησης.

Αφού έγιναν οι απαραίτητες επισκευές και ο προβλεπόμενος τεχνικός έλεγχος, αναχώρησε χωρίς επιβάτες αργά το βράδυ της Παρασκευής με προορισμό την Πολωνία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε σχετικά με το περιστατικό:

«Στο χώρο στάθμευσης αεροσκαφών του έναντι αεροδρομίου, αεροπλάνο που θα εκτελούσε την πτήση Ρόδος – Κατοβίτσε Πολωνίας, με εξαμελές πλήρωμα και (195) επιβάτες, κατά την έναρξη της εκκίνησής του από το χώρο στάθμευσης για το διάδρομο απογείωσης, μόλις αφαιρέθηκαν οι τάκοι ακινητοποίησης κύλησε προς μπροστά, με αποτέλεσμα το ρινικό σύστημα προσγείωσής του να εισέλθει σε χωμάτινη έκταση και να ακινητοποιηθεί. Επιβάτες αποβιβάσθηκαν από το αεροσκάφος και θα μεταβούν στον προορισμό τους με άλλες πτήσεις. Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων».