Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της η Boeing, καθώς προβλέπει ότι οι παραδόσεις αεροπλάνων θα φτάσουν τις 41.030 σε βάθος 20ετίας, με την αξία για πρώτη φορά να αγγίζει τα 6 τρισ. δολάρια.

Επιπλέον, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι η επιβατική κίνηση αναμένεται να αυξηθεί 4,7% στις επόμενες δύο δεκαετίες, ένας αριθμός αρκετά πιο αισιόδοξος σε σύγκριση με την ανταγωνιστική Airbus, η οποία προέβλεψε αύξηση 4,4%.

Η Boeing αναμένεται να παραδώσει περισσότερα από τα μισά αεροπλάνα στις αεροπορικές, με στόχο την ανάπτυξή τους. Σύμφωνα με την εταιρεία, το υπόλοιπο περίπου 43% των αεροσκαφών, θα χρησιμοποιείται για την αντικατάσταση των λιγότερο αποδοτικών αεροπλάνων που καταργούνται. Σχεδόν το 40% των αεροπλάνων θα παραδοθεί στους πελάτες της Ασίας, κυρίως λόγω της αύξησης της κίνησης στην Κίνα.

«Υπάρχει ιδιαίτερη ζήτηση στην αγορά για μικρά αεροσκάφη καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να ταξιδεύουν από αέρος», επισήμανε ο αντιπρόεδρος marketing για τα εμπορικά αεροπλάνα της Boeing.