Πρόσφατη έρευνα υγειονομικής υπηρεσίας που διεξήχθη σε έναν ικανό αριθμό επιβατικών αεροπλάνων, αποκαλύπτει ποιο είναι το πλέον “μολυσμένο” σημείο με το οποίο έρχονται σε επαφή οι ταξιδιώτες.

Πριν δει κανείς τα αποτελέσματα της έρευνας και βάση της λογικής, θα σκεφτόταν ότι το σημείο αυτό είναι το δάπεδο ή οι τουαλέτες για ευνόητους λόγους.

Ωστόσο, όσοι υπέθεσαν κάτι τέτοιο, έπεσαν έξω. Το σημείο του αεροπλάνου που βρέθηκε να «κουβαλά» τα περισσότερα μικρόβια, είναι… το τραπεζάκι που είναι τοποθετημένο στην πλάτη του μπροστινού καθίσματος. Εκεί όπου ο επιβάτης απολαμβάνει το γεύμα του, διαβάζει και απασχολείται καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Το συμπέρασμα προέκυψε, τόσο βάσει εργαστηριακών αναλύσεων, όσο και παραδοχής των πληρωμάτων. Σύμφωνα με την έρευνα, τα τραπεζάκια που χρησιμοποιούν οι επιβάτες δεν απολυμαίνονται σχεδόν ποτέ.

Όπως απέδειξαν οι αναλύσεις, οι αποικίες βακτηρίων στα τραπεζάκια είναι περισσότερες από εκείνες που εντοπίστηκαν στις τουαλέτες. Όσο για το πάτωμα αποτελεί και αυτό “εμπόλεμη ζώνη”, ενώ υπάρχουν και άλλα μυστικά, τα οποία πρότειναν οι υπάλληλοι να διερευνηθούν και που θα όφειλαν να προσέχουν ή ακόμη και να αποφεύγουν οι επιβάτες.