Η Wizz Air Holdings Plc με τη θυγατρική της, Wizz Air, υπέγραψε σύμβαση για 10 αεροσκάφη A321ceos.

Ο σημερινός στόλος της Wizz Air περιλαμβάνει 83 οικογενειακά αεροσκάφη τύπου A320 (64 A320 και 19 A321). Η μέση ηλικία των αεροσκαφών είναι 4,4 έτη και αποτελεί έναν από τους νεότερους στόλους ανάμεσα στις μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Wizz Air έχει επίσης συνεργασία με την Airbus για 110 νέα αεροσκάφη A321neo, με προηγμένα συστήματα και κινητήρες, για παράδοση από το 2019.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Air Show του Παρισιού, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Wizz Air, József Váradi, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσθέσουμε επιπλέον αεροσκάφη Airbus A321 στον στόλο της Wizz Air. Η ήδη ισχυρή μας σχέση με την Airbus συνεχίζεται καθώς επενδύουμε περαιτέρω στον αναπτυσσόμενο στόλο μας. Από την εισαγωγή του στην Wizz Air τον Νοέμβριο του 2015, το Airbus A321ceo έχει προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα κόστους, ενώ το ανασχεδιασμένο εσωτερικό έχει βελτιώσει τις υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η νέα εντολή, μαζί με την υπάρχουσα σειρά των 110 αεροσκαφών A321neo, δείχνει ότι η Wizz Air θα παραλάβει 140 νέα αεροσκάφη από σήμερα έως το 2024, κάτι που θα την καταστήσει ηγέτη στην αγορά χαμηλού κόστους στην ΚΑΕ».

«Αυτή η επαναληπτική εντολή από την Wizz Air αποτελεί μεγάλη προσφορά για το κορυφαίο προϊόν μας. Το A321 είναι το μεγαλύτερο μέλος του οικογενειακού μας στόλου, με ασυναγώνιστη απόδοση καυσίμου και λειτουργικό κόστος. Είναι το σωστό αεροσκάφος, την κατάλληλη στιγμή για την κερδοφόρα επέκταση της Wizz Air, με τους επιβάτες να εξακολουθούν να απολαμβάνουν την άνεση της διευρυμένης καμπίνας στους αιθέρες», δήλωσε ο COO της AirbusJohn Leahy.