Παραγγελία 10 αεροσκαφών Airbus A350-900, έχει πραγματοποιήσει η Ethiopian Airlines, δίνοντας ώθηση στην περαιτέρω ανάπτυξη του ταχύτατα διευρυνόμενου δικτύου μακρινών διαδρομών της.

Τον περασμένο Ιούνιο, η Ethiopian Airlines έγινε η πρώτη εταιρεία της Αφρικής που λειτούργησε το A350, όταν έλαβε την πρώτη παράδοση των 12 αεροσκαφών.

Σήμερα ο αερομεταφορέας διαθέτει στόλο τεσσάρων A350, δύο εκ των οποίων είναι μίσθωσης. Με τη νέα εντολή η εταιρεία, με έδρα την Αντίς Αμπέμπα, διευρύνει το στόλο της, ακολουθώντας την αναπτυξιακή στρατηγική και τους στόχους της.

Τα αεροσκάφη A350-900s της Ethiopian Airlines, είναι διαμορφωμένα ώστε να υπάρχουν δύο επίπεδα, ένα των 30 επιβατών στην Business Class και των 313 σε Economy Class. Διαθέτουν ευρύχωρη καμπίνα, ήσυχο φωτισμό στους εσωτερικούς χώρους, ώστε ο επιβάτης να βιώνει την απόλυτη άνεση.

«Η λειτουργία του νεότερου στόλου με τα σύγχρονα και άνετα χαρακτηριστικά της καμπίνας, είναι ένας από τους τέσσερις πυλώνες του στρατηγικού μας χάρτη για το όραμα 2025. Η χρήση των A350 είναι ένα από τα συστατικά της στρατηγικής αυτής. Οι λειτουργικές και οικονομικές αποδόσεις που επιτύχαμε με την αρχική μας παραγγελία A350-900s οδήγησαν στη ζήτηση ακόμα δέκα αεροσκαφών, τα οποία συμπληρώνουν το συνεχώς αυξανόμενο παγκόσμιο δίκτυο μας. Θα χρησιμοποιήσουμε τα επιπλέον αεροσκάφη στα μεγάλα δρομολόγιά μας που συνδέουν την Αντίς Αμπέμπα με προορισμούς την Αφρική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία », εξήγησε ο Tewolde GebreMariam, Διευθύνων Σύμβουλος της Ethiopian Airlines.

Το A350 διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας αεροδυναμικό σχεδιασμό και υλικά, συμπεριλαμβανομένης της ατράκτου από άνθρακα, και των πτερυγίων. Τροφοδοτείται από νέους αποδοτικούς κινητήρες Rolls-Royce Trent XWB. Όλα αυτά τα προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά μεταφράζονται, σύμφωνα με την εταιρεία, σε εξαιρετικά επίπεδα λειτουργικής αποδοτικότητας, σε μείωση κατά 25% της καύσης και των εκπομπών ρύπων, καθώς και σε σημαντικά χαμηλότερο κόστος συντήρησης.

Μέχρι σήμερα, η Airbus έχει καταγράψει συνολικά 851 σταθερές παραγγελίες για το A350 από 45 πελάτες παγκοσμίως, καθιστώντας το ήδη ένα από τα πιο επιτυχημένα αεροσκάφη μεγάλου μήκους.κόστος