Η SWISS ενισχύει τη θέση και τη δέσμευσή της απέναντι στο γαλλόφωνο τμήμα της Ελβετίας (Romandy) και ανανεώνει τον στόλο της στη Γενεύη με το Bombardier CS300.

Η αεροπορική εταιρεία ανάθεσε την εκπόνηση ειδικής σχεδίασης στον καλλιτέχνη Romand Mathias Forbach, γνωστό ως Fichtre.

Συγκεκριμένα, η SWISS πραγματοποίησε έναν ευρείας κλίμακας διαγωνισμό δύο φάσεων ρωτώντας τους γαλλόφωνους Ελβετούς : «Τι σημαίνει για εσάς η γαλλόφωνη Ελβετία;» Η απάντηση ήταν εκπληκτική, καθώς περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι απάντησαν με ένα σύνθημα, μια φράση ή μια λέξη . Οι απαντήσεις τους κατέδειξαν την ποικιλομορφία και τον πλούτο του γαλλόφωνου τμήματος της χώρας και είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: την υπερηφάνεια για την περιοχή, τη φύση της, τους κατοίκους της και τα επιτεύγματά τους.

Κατά τη δεύτερη φάση έγινε η ερώτηση: «Ποιος είναι ο ήρωας της γαλλόφωνης Ελβετίας (Romandy);» Η SWISS έλαβε πολλές μαρτυρίες εμπνευσμένες από προσωπικές ιστορίες, μερικές φορές διασκεδαστικές. Στη συνέχεια επέλεξε 49 από αυτές, με τα ονόματα των ηρώων να αποτυπώνονται σε κάθε μία από τις θέσεις του νέου αεροσκάφους.

Επιπλέον, ο καλλιτέχνης Mathias Forbach παρήγαγε μια γραφιστική ερμηνεία της πληθώρας των ιδεών που προέκυψαν από τον διαγωνισμό. Το σχέδιό του θα εμφανίζεται στο αεροσκάφος CS300 για τους επόμενους 12 μήνες. Το αεροσκάφος θα έχει ως βάση τη Γενεύη και θα εξυπηρετεί 27 προορισμούς, μεταξύ των οποίων η Πάλμα το καλοκαίρι, η Αγία Πετρούπολη το χειμώνα, και το Δουβλίνο όλο το χρόνο.