Συμφωνία με την Airbus υπέγραψε η AirAsia για παραγγελία 14 επιπλέον αεροσκαφών A320ceo, ώστε να καλύψει την υψηλότερη, από την αναμενόμενη ανάπτυξη στο περιφερειακό δίκτυό της.

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των αεροσκαφών της οικογένειας A320 που έχει παραγγείλει η AirAsia ανέρχεται σε 592, κάτι που επιβεβαιώνει τη θέση της εταιρείας ως μεγαλύτερου πελάτη της Airbus, όπως επισημαίνεται.

Μέχρι σήμερα, έχουν παραδοθεί στην εταιρεία 171 αεροσκάφη A320ceo και 8 A320neo, τα οποία πετούν με τις μονάδες της στη Μαλαισία, την Ινδία, την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες.

Ο Tony Fernandes, Διευθύνων Σύμβουλος του AirAsia Group, δήλωσε: «Η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη στις παραδοσιακές χώρες της AirAsia, αλλά τώρα έχουν ενταχθεί και η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες και η Ινδία. Η μεγάλη ζήτηση μας οδήγησε στην επέκταση του στόλου μας και η Airbus αποδείχθηκε μεγάλος συνεργάτης. Πρέπει να βρούμε ακόμη περισσότερα αεροσκάφη για να επεκτείνουμε την περιφερειακή μας εμβέλεια και να προμηθεύουμε ενεργά από την αγορά χρηματοδοτικής μίσθωσης. Το ανταγωνιστικό περιβάλλον βρίσκεται στα καλύτερά του, σε συνδυασμό με μια σταθερή τιμή του πετρελαίου. Με το χαμηλότερο κόστος στον κόσμο, η AirAsia επανέρχεται στην επιθετική ανάπτυξη».

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την πρόσφατη συμφωνία μας με την AirAsia», δήλωσε ο John Leahy, COO της Airbus Commercial Aircraft. «Είμαστε περήφανοι που η οικογένεια A320 έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της AirAsia, παρέχοντας την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία που χρειάζεται για να διατηρήσει το κόστος όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την AirAsia καθώς συνεχίζει το συναρπαστικό ταξίδι της, επιτρέποντας σε περισσότερους ανθρώπους να πετάξουν, πιο συχνά και με προσιτό κόστος», συμπλήρωσε.