Η JetSmart, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους που θα ξεκινήσει τη λειτουργία της εντός του 2017 στη Χιλή, υπόσχεται ότι θα προσφέρει εισιτήρια ακόμα και από 1,5 δολάριο (1,35 ευρώ) για τις πτήσεις της.

«Θα έχουμε 30.000 εισιτήρια έναντι 1.000 πέσος (1,5 δολάριο, 1,35 ευρώ) για μονή διαδρομή για πτήσεις εντός της Χιλής», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εταιρεία, η οποία ελέγχεται από το αμερικανικό επενδυτικό fund Indigo Partners.

Η Indigo Partners, που έχει υπό τον έλεγχό της επίσης τη μεξικανική Volaris και μέρος της Frontier Airlines, με έδρα το Ντένβερ των ΗΠΑ, είναι γνωστή για τις πολύ χαμηλές τιμές εισιτηρίων που προσφέρουν οι εταιρείες της. Ωστόσο, οι τιμές αυτές αντισταθμίζονται από επιπλέον χρεώσεις που επιβάλλει για χειραποσκευές που δε χωρούν κάτω από το κάθισμα, επιλογή θέσης κλπ.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Indigo ανακοίνωσε ότι η JetSmart θα ξεκινήσει τη λειτουργία της εντός του έτους με τρία αεροσκάφη τύπου Airbus A320, ενώ το 2018 θα προστεθούν ακόμα έξι αεροσκάφη ίδιου τύπου. Αν και η εταιρεία θα παρέχει μόνο πτήσεις εντός των συνόρων της Χιλής, το fund θα αναζητήσει δυνατότητες επέκτασης στις γύρω χώρες, όταν θα έχει καθιερωθεί στη Χιλή.

Σήμερα στην αγορά των αερομεταφορών της Χιλής κυριαρχεί η LATAM Airlines, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Λατινικής Αμερικής.

Ωστόσο, γεγονός αποτελεί το ότι δέχεται πιέσεις από την χαμηλού κόστους ανταγωνίστριά της Sky, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπου η LATAM εξακολουθεί να διατηρεί την πρωτιά, αλλά όλο και περισσότερες low-cost εταιρείες προσπαθούν να «αποσπάσουν«μέρος της πελατείας της και να εδραιωθούν στις τοπικές αγορές.