Στην Αθήνα βρίσκεται η Shaesta Waiz, η πρώτη γυναίκα πιλότος από το Αφγανιστάν.

Η Αφγανή Shaesta Waiz ανέβηκε για πρώτη φορά σε αεροπλάνο όταν ήταν βρέφος, καθώς έφυγε ως πρόσφυγας με την οικογένειά της μακριά από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, το 1987. Ξεπερνώντας κάθε δυσκολία, η Shaesta κατάφερε να γίνει η πρώτη γυναίκα πιλότος στη χώρα της.

Σήμερα, είναι αποφασισμένη να κάνει ένα τεράστιο ταξίδι γύρω από τον πλανήτη, καλύπτοντας μια απόσταση 25.000 μιλίων, με το μονοκινητήριο BONANZA A36 και έχοντας στόχο να προωθήσει την επιστήμη και την αεροπορία για τις γυναίκες, σε 19 χώρες σε 5 ηπείρους. Το αεροδρόμιο Αθηνών αποτελεί τον πρώτο σταθμό της στο Γύρο του Κόσμου που θα πραγματοποιήσει με το μονοκινητήριο BONANZA A36

Το όνειρό της, να προωθήσει τη γυναικεία παρουσία στην αεροπορία: Σήμερα, οι γυναίκες αντιστοιχούν μόνο στο 0,6% του συνολικού αριθμού πιλότων παγκοσμίως.

Η Shaesta θα μιλήσει σήμερα σε 45 μαθητές του 2ου Aviation and Flight Academy, της Ακαδημίας θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων αεροπορίας, που διοργανώνει από πέρυσι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σε συνεργασία με το Hellenic American University για παιδιά 14-17 ετών που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τις πρώτες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις σχετικά με τον κλάδο της αεροπορίας.