Εντοπίστηκε το αμερικανικό αεροσκάφος που έπεσε ανοιχτά της Αυστραλίας

Εντοπίστηκε το αμερικανικό αεροσκάφος που έπεσε ανοιχτά της Αυστραλίας

Εντοπίστηκε, χθες 7 Αυγούστου, από ερευνητικό σκάφος του αυστραλιανού Πολεμικού Ναυτικού το στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ το οποίο κατέπεσε ανοικτά των βορειοανατολικών ακτών της Αυστραλίας στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Τρεις πεζοναύτες αγνοούνται ακόμα. Το Πολεμικό Ναυτικό θα διεξαγάγει επιχειρήσεις με τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο όχημα προτού σταλούν επί τόπου δύτες.

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέστειλε την έρευνα για τους τρεις πεζοναύτες που αγνοούνται μετά την πτώση του αεροσκάφους MV-22 Osprey ενώ εκτελούσε επιχειρήσεις ρουτίνας το Σάββατο. Χαρακτήρισε το συμβάν «ατύχημα» και αναφέρθηκε ότι διεξάγεται έρευνα.

«Το ερευνητικό σκάφος Melville του Αυστραλιανού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού έφθασε στη διάρκεια της νύχτας στον Κόλπο Σοαλγουότερ», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η υπουργός Άμυνας. «Λίγο μετά την έναρξη των ερευνητικών επιχειρήσεων στην περιοχή, εντοπίστηκε το βυθισμένο αεροσκάφος.»

Το αεροσκάφος είχε απονηωθεί από το πολεμικό πλοίο USS Bonhomme Richard (LHD 6) και πραγματοποιούσε επιχειρήσεις ρουτίνας όταν συνετρίβη, σύμφωνα με το Σώμα των πεζοναυτών.

Τα υπολοίπα είκοσι τρία μέλη του προσωπικού που επέβαιναν στο αεροσκάφος, διασώθηκαν. Το Σώμα των Πεζοναυτών σημείωσε ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μετατρέπεται σε επιχείρηση ανάκτησης, η οποία μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες.