Μικρό αεροσκάφος συνετρίβη στο στο αεροδρόμιο της πόλης Caloundra στο Queensland, στις 11.45 π.μ., το Σάββατο 12 Αυγούστου.

Το αεροσκάφος φέρεται να αντιμετώπισε πρόβλημα κατά την προσγείωσή του, με αποτέλεσμα να καταλήξει αναποδογυρισμένο εκτός διαδρόμου. Αναμένονται έρευνες για τις συνθήκες του περιστατικού.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να ελευθερώσουν και τους δύο εγκλωβισμένους επιβάτες σε διάστημα περίπου μίας ώρας από την στιγμή της άφιξής τους. Ο ένας από αυτούς μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Sunshine Coast, ενώ ο δεύτερος, ηλικίας 49 ετών μεταφέρθηκε στο  σε κρίσιμη κατάσταση, με ελικόπτερο διάσωσης της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης RACQ LifeFlight Rescue.

Ωστόσο, υπήρχαν δύο άτομα που κατάφεραν να διαφύγουν από τα συντρίμμια, τα οποία τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Sunshine Coast.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για αεροσκάφος ψυχαγωγικών πτήσεων, που απογειώθηκε από το Jacobs Well, σε απόσταση περίπου 150 χλμ από την Caloundra.

Το αεροδρόμιο της Caloundra παρέμεινε προσωρινά κλειστό μετά το περιστατικό.