Η λετονική αεροπορική εταιρεία airBaltic υποδέχθηκε στη Ρίγα το έβδομο Bombardier CS300, από μια συνολική παραγγελία 20 αεροσκαφών.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η airBaltic σχεδιάζει να διαθέτει οκτώ αεροσκάφη CS300.

Το έβδομο αεροσκάφος airbaltic CS300, καταχωρημένο ως YL-CSG, έφτασε στη Ρίγα στις 11 Αυγούστου, στις 10:46, τοπική ώρα. Ο χρόνος πτήσης ήταν 7 ώρες και 13 λεπτά και το αεροσκάφος κάλυψε 6.382 χιλιόμετρα χωρίς στάση, μεταξύ του αεροδρομίου Montreal Mirabel και του αεροδρομίου της Ρίγας.

Συνολικά, η airBaltic έχει μεταφέρει περισσότερους από 300.000 επιβάτες με το αεροσκάφος CS300 και τώρα κάθε 4ος επιβάτης της airBaltic πετά με το CS300. Μέχρι στιγμής, η airBaltic έχει ολοκληρώσει περισσότερες από 2.613 προγραμματισμένες πτήσεις και έχει καταγράψει πάνω από 6.751 ώρες λειτουργίας με το ολοκαίνουργιο αεροσκάφος Bombardier CS300.

Μέχρι το τέλος του 2019, η airBaltic σχεδιάζει να διαθέτει στο στόλο της 20 αεροσκάφη Bombardier CS300. Μέχρι το 2021, ως αερομεταφορέας όλων των αεροσκαφών της Bombardier, η airBaltic θα διαθέτει έναν από τους νεότερους στόλους αεριωθουμένων στην Ευρώπη.

Το αεροσκάφος airbaltic CS300 πετά σε δημοφιλείς προορισμούς όπως το Άμστερνταμ, η Βαρκελώνη, η Ρώμη, το Λονδίνο, το Παρίσι και η Τιφλίδα μεταξύ πολλών άλλων.

Το νέο αεροσκάφος Bombardier CS300, με συνολικά 145 καθίσματα, προσφέρει εξαιρετική πτήση με οφέλη για τους επιβάτες, όπως μεγαλύτερα καθίσματα, μεγαλύτερα παράθυρα, περισσότερους χώρους αποσκευών χειρός στην καμπίνα, βελτιωμένα αποχωρητήρια και πολλά άλλα.

Τα νέα αεροσκάφη είναι επίσης πολύ “πιο ήσυχα”, με τέσσερις φορές μικρότερο αποτύπωμα θορύβου. Επιπλέον, αυτή τη στιγμή είναι το πιο “πράσινο” εμπορικό αεροσκάφος στον κόσμο, καθώς είναι το πρώτο αεροσκάφος που έχει διαφανή δήλωση περιβαλλοντικών επιπτώσεων στον κύκλο ζωής, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών CO2 και NOX κατά 20% και 50% αντίστοιχα. 

Η airBaltic εξυπηρετεί πάνω από 60 προορισμούς από την έδρα της στη Ρίγα της Λετονίας. Από κάθε μία από αυτές τις τοποθεσίες, η airBaltic προσφέρει βολικές συνδέσεις μέσω της Ρίγας στο δίκτυο της που καλύπτει την Ευρώπη, τη Σκανδιναβία, την ΚΑΚ και τη Μέση Ανατολή, ενώ προσφέρει απευθείας πτήσεις από το Ταλίν και το Βίλνιους.