Οι κάτοικοι και οι ασφαλιστές στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες αρχίζουν να εξετάζουν τις προσπάθειες ανάκαμψης μετά τον τυφώνα Ίρμα.

Η Airbus Aerial είναι διατεθειμένη να βοηθήσει, παρέχοντας στις ασφαλιστικές εταιρείες την ελεύθερη αρχική πρόσβαση στη βιβλιοθήκη των εναέριων χαρτών και των αναλύσεων των δεδομένων της πληγείσας περιοχής.

Αυτή η προσπάθεια συνάδει με την εργασία που έχει ήδη ξεκινήσει με τους ασφαλιστές στο Χιούστον, μετά τον τυφώνα Harvey.

«Επικεντρωνόμαστε στο να βοηθήσουμε τα θύματα να αποκαταστήσουν τη φυσιολογική ροή της ζωής τους το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Jesse Kallman, πρόεδρος της Airbus Aerial.

Η ομάδα αεροσκαφών της Airbus αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι ασφαλιστές, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και άλλες εταιρείες ανταποκρίνονται σε ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς παλαιότερα ήταν δύσκολο να συγχωνευθεί ένα σύνολο τεχνολογιών.

Συγκεκριμένα, στους ασφαλιστές, η τεχνολογία Airbus Aerial επιτρέπει να δουν πλούσια αρχεία δεδομένων για να παρατηρήσουν πώς ήταν μια συγκεκριμένη περιοχή πριν από μια καταιγίδα και στη συνέχεια να εργαστούν με δορυφόρους υψηλής ανάλυσης στις περιοχές μεγαλύτερου ενδιαφέροντος. Αφού έχουν τα δεδομένα που χρειάζονται από το διάστημα, τότε μπορούν να χρησιμοποιήσουν drones και άλλα εργαλεία συλλογής δεδομένων, για να συγκεντρώσουν περαιτέρω πληροφορίες.

Οι ασφαλιστές στο έδαφος της περιοχής του Χιούστον αξιοποιούν την τεχνολογία της Airbus Aerial με δύο τρόπους. Αρχικά, τα δεδομένα που παρέχει η Airbus Aerial από τους δορυφόρους, τα επανδρωμένα αεροσκάφη και τα μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα επιτρέπουν στους ρυθμιστές να δουν τις πραγματικές ζημίες που προκαλούνται σε ένα συγκεκριμένο κτίριο ή σε μια ευρύτερη περιοχή. Το δεύτερο πλεονέκτημα έγκειται στην προσαρμοσμένη ανάλυση που παρέχουν τα δεδομένα της Airbus Aerial. Αυτό βοηθά τις ασφαλιστικές εταιρείες να δώσουν προτεραιότητα στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο και να αναπτύξουν αποτελεσματικά τις ρυθμίσεις τους, στις θέσεις που τις χρειάζονται περισσότερο.

Η συλλογή αεροφωτογραφιών μιας συγκεκριμένης περιοχής που φάνηκε από το διάστημα, και στη συνέχεια η μετατροπή τους σε πληροφορίες που μπορούσαν να ενεργοποιηθούν για να βοηθήσουν στην ανάκαμψη, αποτελεί ένα εργαλείο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά σε μια τέτοιου είδους κρίση, όπως δηλώνει ο Kallman. «Ελπίζουμε ότι θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η αποκατάσταση των καταστροφών στο μέλλον», συμπληρώνει.

Μετά από μια μεγάλη φυσική καταστροφή, η ταχύτητα με την οποία οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να διεκπεραιώσουν το θέμα, είναι ζωτικής σημασίας για τα θύματα που σε πολλές περιπτώσεις μένουν άστεγοι, είναι εξαντλημένοι και τραυματισμένοι. Η ταχεία διεκδίκηση των δικαιωμάτων είναι απαραίτητη, διότι η ανοικοδόμηση κανονικά δεν μπορεί να ξεκινήσει μέχρι να διευθετηθεί το συγκεκριμένο θέμα.