Το «Μεσογειακό Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων», με τη στήριξη και συνεργασία της COBALT Aero, διοργανώνει στις 4 Νοεμβρίου 2017, εξειδικευμένο σεμινάριο για όσους φοβούνται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΚΤΗΜΑ ΜΑΚΕΝΖΥ, στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές, το πρόβλημα της αεροφοβίας επηρεάζει σε διαφορετικό βαθμό ένα ποσοστό πέραν του 20% αυτών που ταξιδεύουν και υπάρχει ένα ποσοστό γύρω στο 7% ατόμων που δεν ταξιδεύουν καθόλου.

Υπολογίζεται ότι ποσοστό πέραν του 80% των ατόμων που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους σεμινάρια, καταφέρνουν να αποβάλουν ή να μειώσουν σημαντικά τη φοβία τους.

Στο σεμινάριο θα γίνουν παρουσιάσεις από ειδικούς ψυχολόγους, πιλότους και άλλο προσωπικό, οι οποίοι έτυχαν ειδικής εκπαίδευσης από εξειδικευμένο Οργανισμό του εξωτερικού.

Στο τελικό στάδιο του σεμιναρίου, θα πραγματοποιηθεί σύντομη πτήση μισής ώρας, με αεροσκάφος τύπου AIRBUS της COBALT.

Το συνολικό κόστος συμμετοχής για κάλυψη των εξόδων, ανέρχεται στο ποσό των 80 ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει τη συμμετοχή στο σεμινάριο, ενημερωτικό υλικό, γεύματα, μεταφορά προς και από το αεροδρόμιο και πτήση.

Για άτομα που συμμετείχαν σε προηγούμενα σεμινάρια, η τιμή είναι 40 ευρώ. Επίσης, για άτομα που νιώθουν απαραίτητο να συνοδεύονται από κάποιο άλλο οικείο πρόσωπο, η τιμή για το δεύτερο άτομο είναι μόνο 40 ευρώ.