Ακυρώσεις χιλιάδων πτήσεων, αβεβαιότητα, δυσαρέσκεια, απόσυρση της προσφοράς για την εξαγορά της Alitalia και λιγότερες ναυλώσεις αεροσκαφών στο επόμενο διάστημα.

Όλα αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν στην ιρλανδική αεροπορική εταιρεία που για πολλούς έχει χάσει πια την αξιοπιστία της, ακόμα κι αν παραμένει από τους φθηνότερους αερομεταφορείς στην Ευρώπη. Γιατί, τι να το κάνεις εάν πετάς με 15€, εάν δεν είσαι σίγουρος ότι θα πετάξεις και θα ταλαιπωρείσαι τελευταία στιγμή να βρεις δρομολόγιο, το οποίο μάλιστα θα το πληρώσεις τελικά πανάκριβο;

Να σημειώσουμε ότι οι ακυρώσεις που ανακοινώθηκαν θα επηρεάσουν 400.000 πελάτες που έχουν ήδη αγοράσει το εισιτήριό τους και αφορούν 18.000 πτήσεις ήτοι σχεδόν μία πτήση την ημέρα σε κάθε αεροδρόμιο για ένα διάστημα 5 μηνών. Η Ryanair προχώρησε στις ακυρώσεις πτήσεων αφού είχε αποφασίσει να ναυλώσει 25 αεροσκάφη λιγότερα για την περίοδο αυτή, από έναν στόλο 400 αεροσκαφών, εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί πιλότοι της δεν είναι διαθέσιμοι καθώς βρίσκονται σε άδεια. Η αεροπορική ανέφερε επιπλέον ότι θα ναυλώσει 10 αεροσκάφη λιγότερα από τον Απρίλιο του 2018, χωρίς όμως να διευκρινίσει τις πιθανές επιπτώσεις στο επιβατικό κοινό.

Ο Michael O’Leary, γενικός διευθυντής της Ryanair, ζήτησε συγγνώμη από τους επιβάτες. Τώρα κατά πόσο οι Έλληνες επιβάτες θα του το συγχωρήσουν, αυτό είναι άλλο θέμα.