Η λετονική αεροπορική εταιρεία airBaltic τον Οκτώβριο του 2017 γιορτάζει την 22η επέτειό της από την έναρξη των εμπορικών δραστηριοτήτων.

Την 1η Οκτωβρίου 1995 η airBaltic πραγματοποίησε την πρώτη εμπορική πτήση από τη Ρίγα στη Στοκχόλμη με το αεροσκάφος SAAB 340.

Ο Martin Gauss, Διευθύνων Σύμβουλος της airBaltic δήλωσε:

«Στα 22 χρόνια η airBaltic έχει αναπτυχθεί ως ένας σταθερός φορέας με βολικές συνδέσεις, μεγάλη ποικιλία προορισμών, εκσυγχρονισμένο στόλο και ισχυρή, επαγγελματική ομάδα που κάθε μέρα προσπαθεί να προσφέρει στους πελάτες ξεχωριστή εμπειρία πτήσης. Με τα χρόνια η airBaltic συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση της σύνδεσης μεταξύ των χωρών της Βαλτικής και του υπόλοιπου κόσμου».

«Η airBaltic φέτος παρουσιάζει καλά αποτελέσματα και είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον. Στα επόμενα χρόνια σχεδιάζουμε να μεγαλώσουμε περαιτέρω. Θα αντικαταστήσουμε το αεροσκάφος με στροβιλοκινητήρα, με εντελώς νέο στόλο τζετ που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε την επέκταση του χάρτη πορείας. Η αυξημένη μας ικανότητα, τα αποδοτικά αεροσκάφη και η χαμηλού κόστους βάση θα επιτρέψει στην airBaltic να συνεχίσει την ανάπτυξή της ως ο νούμερο 1 μεταφορέα της Βαλτικής», συμπλήρωσε.

Τον Οκτώβριο του 1995, η airBaltic ξεκίνησε τη λειτουργία της από τη Ρίγα σε 4 προορισμούς. Σήμερα η airBaltic λειτουργεί απευθείας πτήσεις από τη Ρίγα σε περισσότερους από 60 προορισμούς και ο στόλος της έχει αυξηθεί σε 30 αεροσκάφη. Το airBaltic προσφέρει βολικές συνδέσεις μέσω της Ρίγας στο δίκτυο της που καλύπτει την Ευρώπη, τη Σκανδιναβία, την ΚΑΚ και τη Μέση Ανατολή. Επιπλέον, η airBaltic προσφέρει επίσης απευθείας πτήσεις από το Ταλίν και το Βίλνιους.

Για την καλοκαιρινή περίοδο του 2018, η airBaltic έχει προσθέσει τη Μάλαγα (Ισπανία), τη Λισαβόνα (Πορτογαλία), το Σπλιτ (Κροατία), το Μπορντό (Γαλλία) και το Γκντανσκ (Πολωνία). Το πλήρες πρόγραμμα των πτήσεων της airBaltic διατίθεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.airbaltic.com.