Στα 3.000 άτομα, υπολογίζεται ο αριθμός των επιβατών στην Κύπρο που επηρεάζεται από τη διακοπή λειτουργίας της Βρετανικής αεροπορικής εταιρείας Monarch.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της Hermes Airports προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναφέρεται ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες από τους αρμόδιους φορείς, με στόχο την ομαλή επιστροφή των επιβατών που έχουν εγκλωβιστεί στην Κύπρο και οι οποίοι επρόκειτο να ταξιδέψουν μέσω της βρετανικής αερογραμμής». 

«Από σήμερα, είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο των αεροδρομίων (www.hermesairports.com) συγκεκριμένη ενημέρωση σχετικά με τις αλλαγές στο πρόγραμμα πτήσεων και τις ρυθμίσεις που γίνονται για τον επαναπατρισμό των επηρεαζόμενων επιβατών. Η σχετική ενημέρωση θα ανανεώνεται σε τακτική βάση, ενώ υπολογίζεται ότι ο αριθμός των επηρεαζόμενων επιβατών ανέρχεται περίπου στα 3.000 άτομα», σημειώνεται στη χθεσινή ανακοίνωση (2/10).

Σύμφωνα με το σημείωμα, «η αεροπορική εταιρεία Monarch εκτελούσε συνολικά 18 πτήσεις την εβδομάδα, από και προς τα κυπριακά αεροδρόμια ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου, υπήρχαν περίπου 30.000 διαθέσιμες θέσεις στα δρομολόγια της, από και προς την Κύπρο».

Αναφέρεται ακόμα ότι «από τη Λάρνακα, η Monarch εκτελούσε πτήσεις από και προς το Λονδίνο, στο Gatwick, το Luton, το Birmingham και το Leeds. Από την Πάφο, η Monarch εκτελούσε πτήσεις από και προς το Λονδίνο, στο Gatwick και το Birmingham».

Σημειώνεται ότι «προς όλους τους προαναφερθέντες προορισμούς εκτελούνται ήδη πτήσεις από άλλες αερογραμμές, με τακτικά δρομολόγια που συνδέουν την Κύπρο με τη Βρετανία».